Yves Lampaert geselecteerd voor weg- en tijdrit op EK wielrennen

© belga
Redactie KW

De Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB) heeft donderdag de selecties voor het EK wielrennen in het Nederlandse Alkmaar (7-11 augustus) bekendgemaakt. Voor de weg rekent bondscoach Rik Verbrugghe op de snelle benen van Belgisch kampioen Tim Merlier en Jasper Philipsen. Titelverdediger Victor Campenaerts en Yves Lampaert werken de tijdrit af.

Op de technische lokale rondjes van de wegrit (172,6 km) in Alkmaar zullen op 11 augustus behalve Merlier en Philipsen ook snelle mannen als Jens Keukeleire, Edward Theuns en Jonas Rickaert aan de start komen. Yves Lampaert, Lawrence Naesen en Otto Vergaerde vervolledigen de achtkoppige selectie. Jens Debusschere en Laurens De Vreese moeten als reserven klaarstaan.

Lampaert rijdt behalve de wegrit ook de tijdrit van 22,4 kilometer op 8 augustus. Daarin eindigde de West-Vlaming vorig jaar in Glasgow net naast het podium. Alle ogen zullen echter gericht zijn op tweevoudig Europees kampioen Campenaerts, die als een van de topfavorieten aan de start komt. Remco Evenepoel is reserve.

Bij de vrouwen voert Lotte Kopecky de selectie voor de wegrit (115 km) aan. Zij wordt bijgestaan door Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke, Kelly Druyts, Sofie De Vuyst, Kelly Van Den Steen, Kaat Hannes, veldritkampioene Sanne Cant en Calerie Demey. Ann-Sophie Duyck en Julie Van De Velde rijden tegen de klok.

Voor het eerst staat ook de Mixed Team Relay op het programma, een estafettewedstrijd met vrouwelijke en mannelijke renners. Het onderdeel vervangt de ploegentijdrit. De Belgische proefkonijnen zijn Sanne Cant, Sofie De Vuyst, Lotte Kopecky, Thomas De Gendt, Lawrence Naesen en Jonas Rickaert.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier