Yves Lampaert (Etixx-Quick Step): “We hebben hier zilver gewonnen”

© BELGA
Redactie KW

“Ik ben niet ontgoocheld”, klonk het zondag bij Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) uit Ingelmunster na afloop van de ploegentijdrit op het WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond. “Ik heb het gevoel dat ik zilver heb gewonnen, niet verloren. We zijn op onze waarde geklopt.”

Lampaert maakte zijn debuut in de ploeg van Patrick Lefevere. Hoewel het doel vooraf goud was, moet de Belgische formatie vrede nemen met een tweede stek. Beter dan het brons van 2014, maar minder dus dan de twee wereldtitels van 2013 en 2012. “Ik denk niet dat we ergens een fout hebben gemaakt”, zei hij. “We verliezen met elf seconden. Dat is niet echt nipt. Over de ganse tijdrit waren zij gewoon iets sneller. Misschien zijn we niet snel genoeg van start gegaan, kan je achteraf zeggen. Maar dat is moeilijk te beoordelen. Als je sneller start, kom je op het eind misschien te kort.”

“Gedaan wat verwacht werd”

Lampaert moest in de laatste kilometer lossen. “Halfweg dat laatste klimmetje moest ik er af. Ik heb mijn werk gedaan. Net voor die klim had ik nog een laatste stevige kopbeurt gedaan, maar het ging gewoon niet meer. Dat is ook mentaal natuurlijk. Je zit achteraan, als zesde man, en je voelt dat de anderen sneller gaan. Ik heb ze dan laten rijden. Ik ben tevreden. Ik heb gedaan wat van mij verwacht werd en ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik heb hier zeker veel uit geleerd.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier