Yves Lampaert droomt van top 20 in tijdrit

© BELGA
Redactie KW

Yves Lampaert (24) maakt in Richmond zijn debuut op het WK bij de eliterenners.

De renner van Etixx-Quick.Step treedt woensdag aan in het tijdrijden. “Ik hoop op een plaats in de top 20”, klinkt het bij de Ingelmunsternaar. “Maar ik besef ook dat het niet gemakkelijk zal worden.”

Lampaert debuteert dan wel bij de elite, het is niet zijn eerste WK. Hij was er als jeugdrenner ook al bij in Valkenburg in 2012 en in Firenze 2013. “Maar dat is toch nog helemaal anders”, stelt hij. “Je droomt daar wel van als kleine jongen, maar dat ik hier ook bij profs zou mogen deelnemen had ik nooit gedacht. Zondag stond ik op het podium met Etixx-Quick.Step in de ploegentijdrit. Dat is fantastisch om dat te beleven.”

Woensdag wacht hem de individuele tijdrit, 53 kilometer lang. “Normaal moet ik wel gerecupereerd zijn tegen dan. Ik weet niet goed wat ik mag verwachten. In principe ligt een proloog of korte tijdrit me beter. Nu is de afstand lang, maar die had ik natuurlijk niet te kiezen (lacht). Het zal zaak zijn om goed te doseren. Ik heb al een zwaar seizoen achter de rug, ik hoop op een plaats in de top 20, maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik het niet cadeau zal krijgen. Ik strijd tegen de wereldtop. Als die top 20 niet lukt, mag ik daar niet te lang bij stilstaan en moet ik zo snel mogelijk de knop omdraaien en weer vooruitkijken. Uiteindelijk, het is mijn eerste WK bij de profs, ik ben nog maar 24. Ik kan nog veel werken en sterker worden.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.