Yorben Lauryssen verdedigt zondag zijn Superprestige-klassement

Yorben Lauryssen, hier aan de slag in de cross in Gavere, staat aan de leiding in het klassement van de Superprestige. (foto Belga) © belga
Redactie KW

Yorben Lauryssen werd zondag mooi derde in de zware Superprestigeveldrit in Gavere en verstevigde daarmee zijn leiderspositie in het klassement van de Superprestige. Zondag toont Yorben zich voor eigen volk in Ruddervoorde.

Er is geen twijfel dat Yorben tot de beste juniores van ons land in het veldrijden behoort. Vorige week was hij de sterkste in Boom, zondag werd hij derde in Asper-Gavere en dat deed hij enkele weken geleden ook al in Pelt. In de Berencross in Meulebeke finishte hij op een vierde stek. Ook de andere crossen sloot hij af met een plaats bij de eerste tien. Met zijn podiumplek in Gavere was hij bijzonder tevreden. “Het motiveert natuurlijk wel als je mag starten als leider in de Superprestige. Ik startte perfect en was meteen goed mee voorin. We raakten met een viertal voorop en ik kon ook mijn deel van het kopwerk doen. In de voorlaatste ronde probeerde ik in de aanval te gaan, maar die poging werd meteen gepareerd. In de laatste ronde kwam ik net iets te kort om mee te sprinten voor winst, maar al bij al was mijn derde plaats heel goed. Ik was blij dat ik me eens kon posteren tussen de renners die de Wereldbeker rijden”, begint de Jabbekenaar zijn verhaal.

Dit seizoen zou ik graag pieken naar de kampioenschappen. Die zijn belangrijk voor mij

“Dit seizoen zou ik graag pieken naar de kampioenschappen. Die zijn belangrijk voor mij. De conditie is zeker niet slecht, maar ik denk dat het nog wat beter kan. In de eerste plaats kijk ik uit naar het BK in Antwerpen. Vorig jaar werd ik derde op dat parcours, als eerstejaarsjunior. Dan mag ik ook nu wel een mooie plaats ambiëren. Intussen werd ik geselecteerd voor het EK en straks zou ik ook graag naar het WK gaan.” De crosser van Callant-Doltcini CT voert momenteel ook het Superprestigeklassement aan. Hij heeft een mooie voorsprong van acht punten op Thibau Nys. Het is natuurlijk de vraag of hij die marge kan behouden, maar het is alleszins beter dan op achterstand staan.

Zege op Koppenberg

Vrijdag staat de zware Koppenbergcross op het programma, maar dat schrikt de tweedejaarsjunior zeker niet af. Integendeel. “Het parcours ligt me echt. Vorig jaar kon ik als eerstejaarsjunior deze zware cross winnen. Dat was ook m’n mooiste overwinning in m’n carrière – zo’n tien jaar lang intussen – tot nu toe. Ik zou er opnieuw graag voor winst gaan. Zondag staat een nieuwe manche van de Superprestige op de kalender, de klassieker in Ruddervoorde. Voor mij is dat zowat een thuiscross. Er zullen veel supporters langs de kant staan en ook daar zal ik weer het beste van mezelf geven”, besluit de leerling sportwetenschappen aan het KTA Brugge.