Ynse Hoorelbeke gaat voor podium op BK Westhoekcriterium

Ynse Hoorelbeke. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Zondag vindt in Sint-Jan-ter-Biezen het BK van het Westhoekcriterium plaats. De topfavoriet is Sander Dekien, maar voor de overige podiumplaatsen komen meerdere renners in aanmerking. Eén van hen is Ynse Hoorelbeke uit Beveren-Roeselare.

“Sander is bijna onklopbaar. Hij won al vier van de vijf proeven in het Westhoekcriterium. Als hij gespaard blijft van tegenslag is de kampioen dan ook al gekend”, aldus de tweedejaarsnieuweling van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare. “Met drie vierde plaatsen en de tweede stek in het klassement kan ik niet klagen over mijn Westhoekcampagne. Ik vind het alleen jammer dat ik niet kan spurten. In de wintermaanden heb ik nochtans dikwijls gaan trainen op de piste in Roubaix, met het doel om mijn snelheid aan te scherpen. Toch kom ik nog veel te kort tegen de concurrenten in de spurt. Anderzijds is er progressie merkbaar in mijn prestaties. Het is leuk om te ervaren dat mijn labeur vruchten afwerpt”, zegt de 16-jarige leerling wetenschappen-engeneering aan het MSKA.

Golvend BK-parcours

“Ik ben op mijn best in een lastige wedstrijd. Aanvallen, voorop geraken met enkele strijdlustige jongens en dan zo hard mogelijk rijden. Zoals in Adinkerke en Proven. Ik ben dan ook tevreden dat het parcours in Sint-Jan-ter-Biezen in het voordeel van de aanvallers is uitgestippeld. Een golvend terrein met een nijdig klimmetje. Dat nodigt uit om erin te vliegen. En met wat wind erbij wordt het BK een slijtageslag. Een podiumplaats moet dan ook haalbaar zijn. Als het tenminste niet te warm is en als de tegenstanders willen meekoersen.” (GVP)