Yaro Vancoillie pikt crossen mee

Yaro Vancoillie. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De voorbije maanden was eerstejaarsnieuweling Yaro Vancoillie al een paar keer terug te vinden in de uitslagen van enkele crossen. De 14-jarige Moorsledenaar heeft echter geen ambitie in het veld. “Zulke crossen zijn een leuke bezigheid om niet stil te liggen in de winter”, aldus het lid van CT Luc Wallays-JRR.

De 14-jarige Yaro Vancoillie heeft deze winter al drie crossen achter de rug. De Moorsledenaar debuteerde met een 26ste plaats in Gavere, werd 39ste in Oudenaarde en 19de in Moerkerke. “Die crossen zijn een leuke bezigheid om niet stil te liggen in de winter”, aldus de eerstejaarsnieuweling. “Ik heb er ondertussen drie gereden. Het was even wat zoeken, maar ik ben tevreden met mijn resultaten. Ik begon met de A-cross in Gavere, waar het niveau heel hoog lag. Dat ik daar dan meteen 26ste kan eindigen… Misschien zat er nog meer in als ik toen al wat meer getraind had. Het was wel een heel mooie omloop om op te crossen.”

Geen reservefiets

“In Oudenaarde vlotte het heel wat minder. Het begon bij de start te regenen, waardoor ik heel veel gevallen heb in de modderige omloop. Ik startte immers met een te hoge bandendruk en ik had ook geen reservefiets mee. Het was dus afzien.”

“Tot slot nam ik deel aan de B-cross in Moerkerke, waar ik op de snelle omloop met veel bochten beter tot mijn recht kwam als wegrenner. Alleen spijtig dat ik op het einde pech kende. Ik bleef met mijn achterwiel aan de balken haperen, waardoor die vast kwam te zitten. Samen met mijn papa heb ik daarna mijn wiel er moeten uithalen en weer insteken. Op die manier ben ik nog heel wat plaatsen verloren.”

Zonnebeke

Met de examens staat de crossfiets de komende weken aan de kant. En die komt deze winter normaal gezien alleen nog van stal voor de cross in Zonnebeke op zaterdag 25 januari. “Met CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare hebben we ondertussen al onze teambuilding achter de rug”, gaat Yari, die economie-moderne talen volgt in de VMS, verder. “Mijn focus ligt dus opnieuw op het komende wegseizoen. Al zal ik wel nog starten in de cross in Zonnebeke. Daarmee zit mijn ‘crossseizoen’ er dan dus al op, zodat ik fris aan de nieuwe wegcampagne kan beginnen.”

De Moorsledenaar zet op de weg ook zijn eerste stapjes in het nieuwelingenpeloton. “Ik verwacht dat ik het in het begin lastig zal hebben, maar geleidelijk aan zal dat wel beteren. We zien wel hoe het seizoen verloopt. Ik zit alvast bij een leuke ploeg die ons alle kansen geeft. Ik amuseer mij er en dat is op deze leeftijd nog altijd het belangrijkste.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.