Xibe Bral debuteert bij 12-jarige aspiranten en kijkt uit naar thuiskoers in Anzegem

Xibe Bral rijdt dinsdag voor eigen volk zijn tweede koers ooit. © foto Coghe
Redactie KW

De 12-jarige Xibe Bral is een van de renners die zich dinsdag voor eigen volk mag tonen in de aspirantenkoers van Anzegem. Voor hem wordt het overigens extra bijzonder, wat hij is nog maar pas gestart met wielrennen.

Zondag reed Xibe zijn allereerste wedstrijd in Roeselare. Hij kon de volledige koers uitrijden in het peloton en finishte als 12de. “Ik vond het echt wel tof. Jammer dat er de afgelopen maanden geen koersen waren, maar ik heb wel veel kunnen trainen”, aldus de aspirant. Hij leerde het koersen van zijn oudste broer Milan, die nu eerstejaarsnieuweling is. Andres, nog een telg van de familie Bral, koerste tot vorig seizoen, maar is intussen gestopt.

Dinsdag koerst hij voor eigen volk in Anzegem en natuurlijk kijkt hij er erg naar uit. “Het lijkt me wel leuk om zo dicht bij huis te kunnen koersen. Voorlopig ken ik het parcours nog niet, maar waarschijnlijk ga ik er een van de komende dagen eens op trainen. Als er veel renners meedoen, dan zou ik het mooi vinden als ik bij de eerste 20 kan finishen. Zijn er niet zo veel deelnemers, dan zou een toptienplaats wel tof zijn”, vertelt de Ingooigemnaar. Voor hem eindigt de wedstrijd overigens het best op een sprint en hij koerst het liefst op een min of meer vlakke omloop. (RRK)

Wielerjeugddag Anzegem

Op dinsdag 21 juli organiseert Wielerteam Waregem wedstrijden voor miniemen en aspiranten. Inschrijven in De Drie Kaven, Vichtsesteenweg 39. Miniemen eerste start om 10 uur; aspiranten 12-jarigen reeks 1 start om 13 uur voor 22 km, reeks 2 om 13.45 uur; 13-jarigen start reeks 1 om 14.30 uur voor 26,4 km, reeks 2 om 15.30 uur; 14-jarigen start reeks 1 om 16.30 uur voor 35,2 km, reeks 2 om 17.30 uur.

Parcours (2,2 km): Vichtsesteenweg, Korte Winterstraat, Dompelstraat, Vichtsesteenweg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier