"Deze ochtend wou ik ofwel met de kopgroep proberen meespringen om bergpunten te verzamelen, ofwel meedoen in de finale", klinkt het bij Meurisse. "Uiteindelijk hebben we besloten om voor de tweede optie te kiezen, omdat de gecategoriseerde beklimmingen zich in de finale van de rit bevonden. Ik snoepte één punt mee in de tweede beklimming zonder al te veel energie uit te geven, en ik heb deze positie vooraan niet meer verlaten."

"We waren nog met twee in de eerste groep, met Guillaume Martin. Deze aankomst was ideaal voor mij en gaf me de mogelijkheid om op een goed resultaat te mikken. We eindigen uiteindelijk met twee in de top 15, met een 8e plaats voor mezelf. Ik ben zeer gelukkig om mijn eerste Tour de France met een top 10 te beginnen!"

"Deze ochtend wou ik ofwel met de kopgroep proberen meespringen om bergpunten te verzamelen, ofwel meedoen in de finale", klinkt het bij Meurisse. "Uiteindelijk hebben we besloten om voor de tweede optie te kiezen, omdat de gecategoriseerde beklimmingen zich in de finale van de rit bevonden. Ik snoepte één punt mee in de tweede beklimming zonder al te veel energie uit te geven, en ik heb deze positie vooraan niet meer verlaten.""We waren nog met twee in de eerste groep, met Guillaume Martin. Deze aankomst was ideaal voor mij en gaf me de mogelijkheid om op een goed resultaat te mikken. We eindigen uiteindelijk met twee in de top 15, met een 8e plaats voor mezelf. Ik ben zeer gelukkig om mijn eerste Tour de France met een top 10 te beginnen!"