Xandro Meurisse na eerste Alpenrit 17e in algemeen klassement

Na de zware Alpenrit zakte Zwevegemnaar Xandro Meurisse donderdag van plaats 13 naar plaats 17 in het algemeen klassement. “Ik hoop dat ik de schade heb kunnen beperken.”

© belga

Meurisse moest loslaten tijdens de beklimming van de Col de l’Izoard door het hoge opgelegde tempo van Team Movistar. Hij finishte uiteindelijk op bijna 17 minuten van winnaar Nairo Quintana en verloor vier plaatsen in het algemeen klassement. Met nog twee zware bergritten te gaan staat Meurisse nu zeventiende.

“Ook al voelde ik me niet slecht vandaag, toch beleefde ik een zware dag”, zegt Tourdebutant Meurisse. “Na de afdaling van de Col de l’Izoard bevond ik me helemaal alleen. Vanaf Briançon heb ik het hele traject naar de finish op mijn eentje afgewerkt. In de vallei stond de wind op kop en ook de beklimming van de Col du Lautaret op brede wegen speelde niet in mijn voordeel. Met het klassement in mijn achterhoofd had ik geen andere keuze dan vol door te gaan, spijtig dat ik niet in een groepje terechtkwam. Ik hoop dat ik de schade heb kunnen beperken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.