Xandro Meurisse is klaar voor het zware werk

© Getty Images
Redactie KW

Peter Sagan heeft woensdag de vijfde rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Na 175,5 kilometer van Saint-Dié-des-Vosges naar Colmar was de Slovaak in de sprint van een uitgedund peloton sneller dan Wout van Aert en Matteo Trentin. Zwevegemnaar Xandro Meurisse strandde net buiten de top tien op een elfde plaats.

Het peloton vertrok in vliegende vaart, heel wat renners waren enthousiast om in de vroege vlucht mee te glippen. Uiteindelijk kon zich toch een viertal afscheiden, maar een grote vrijgeleide kregen ze niet. Tijdens de laatste beklimming op een twintigtal kilometer van het einde werd laatste overblijver van deze vlucht, Skujins gegrepen. Xandro Meurisse kwam als eerste boven op deze Côte des Trois-Epis, nadat hij op de voorgaande beklimming ook al punten voor de bergprijs sprokkelde.

Een uitgedunde groep stevende af op een massasprint, gewonnen door Peter Sagan. Xandro Meurisse mengde zich in de sprint en kwam uiteindelijk als elfde over de meet. Donderdag begint het zware werk in de rit met start in Mulhouse en aankomst op de top van La Planche des Belles Filles.

Xandro Meurisse: “Ik was steeds goed gepositioneerd, vooral in de laatste 90 kilometer was dit belangrijk. Tijdens de beklimmingen bleef ik vooraan om bij de eersten de afdaling te starten. Zowel in de beklimming van tweede categorie als in de laatste beklimming kon ik zonder al te veel moeite wat punten voor de bergtrui meepikken. Ookal wist ik dat dit niet zou volstaan om leider in dit klassement te worden, kunnen deze punten in de komende dagen misschien nog van pas komen.”

“Guillaume Martin hielp me in de aanloop naar de sprint, maar we raakten elkaar kwijt en ik begon iets te ver. Toch hebben we het er als niet-sprinters opnieuw goed van afgebracht. We voelen ons goed en we voelen mekaar goed aan. Sinds de Dauphiné zijn we klaar voor het zware werk, we kijken uit naar morgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.