WTC Zeevogels ontgoocheld over mountainbiketraject Oudlandpolder in De Haan

Voorzitter van WTC Zeevogels Ives Loockx is samen met zijn club ontgoocheld over de Oudelandroute. (Foto WK)
Redactie KW

Aan het Haneveld is de nieuwe mountainbikeroute Oudlandpolder geopend. Opvallende afwezige was WTC Zeevogels, die nochtans de peter afvaardigde.

“We juichen elk initiatief toe dat onze sport promoot. Toch zijn we bewust niet ingegaan op de uitnodiging van het gemeentebestuur: er zat immers meer in dan wat ze er nu uithaalden”, zegt voorzitter Ives Loockx van WTC Zeevogels. “Wat ons meteen opviel, is de onevenwichtige verhouding tussen de offroad gedeeltes en verharde wegen. Over de volledige afstand zijn we nog geen derde offroad tegengekomen, terwijl dat voor een permanente mountainbikeroute idealer wijze toch zeker half om half zou moeten zijn. Een gemiste kans, want permanente mountainbikeroutes zijn een troef voor het wintertoerisme.”

“Doordat alles plots in een stroomversnelling kwam, werd de club er in laatste instantie inderdaad niet meer bij betrokken”, reageert burgemeester Peter Breemersch. “Voorlopig hebben we eruit gehaald wat mogelijk was, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat er zich in de toekomst geen nieuwe kansen meer zullen voordoen om een mooie lus te maken.”

(WK – foto WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.