Na het startsein, op het middaguur, rijden de renners een poosje door de binnenstad van Brugge om dan via Oostkamp, waar de officiële start plaatsheeft, koers te zetten naar Wingene, Tielt, Ardooie, Ingelmunster, Izegem, Roeselare, Hooglede, Handzame en Diksmuide. Daar volgt, met de Steenstraat, na 81 kilometer koers de eerste kasseistrook van de dag.

Drie plaatselijke ronden

De tweede situeert zich na 93 kilometer in Ichtegem, waar wat verderop ook de derde en vierde zone liggen. Na de passage in Oudenburg gaat het richting Zerkegem en Zuienkerke, om zo terug naar Brugge af te draaien, waar na 147,9 kilometer nog drie plaatselijke ronden van elk 15,6 kilometer afgewerkt worden. In de plaatselijke circuits zitten telkens de kasseistenen van de Damse Vaart, Brieversweg en Moerkerkse Steenweg verweven.

Vorig jaar ging de zege naar Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden bleef in een compacte kopgroep onder andere de Nederlander Mathieu van der Poel en Lawrence Naesen voor.

Deelnemers dit jaar

Van Aert (Willems Veranda's-Crelan) en Van der Poel (Corendon-Circus) prijken ook nu op de deelnemerslijst. Bij Quick-Step Floors rekenen ze op de sprinters Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg. Bij Lotto Soudal is het uitkijken naar Jens Debusschere en Bruggeling Jens Keukeleire. Bondscoach Kevin De Weert tekent present met een nationale selectie, waar onder anderen Laurens De Vreese, Nathan Van Hooydonck en Gijs Van Hoecke deel van uitmaken.

(Belga)

Na het startsein, op het middaguur, rijden de renners een poosje door de binnenstad van Brugge om dan via Oostkamp, waar de officiële start plaatsheeft, koers te zetten naar Wingene, Tielt, Ardooie, Ingelmunster, Izegem, Roeselare, Hooglede, Handzame en Diksmuide. Daar volgt, met de Steenstraat, na 81 kilometer koers de eerste kasseistrook van de dag. De tweede situeert zich na 93 kilometer in Ichtegem, waar wat verderop ook de derde en vierde zone liggen. Na de passage in Oudenburg gaat het richting Zerkegem en Zuienkerke, om zo terug naar Brugge af te draaien, waar na 147,9 kilometer nog drie plaatselijke ronden van elk 15,6 kilometer afgewerkt worden. In de plaatselijke circuits zitten telkens de kasseistenen van de Damse Vaart, Brieversweg en Moerkerkse Steenweg verweven. Vorig jaar ging de zege naar Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden bleef in een compacte kopgroep onder andere de Nederlander Mathieu van der Poel en Lawrence Naesen voor. Van Aert (Willems Veranda's-Crelan) en Van der Poel (Corendon-Circus) prijken ook nu op de deelnemerslijst. Bij Quick-Step Floors rekenen ze op de sprinters Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg. Bij Lotto Soudal is het uitkijken naar Jens Debusschere en Bruggeling Jens Keukeleire. Bondscoach Kevin De Weert tekent present met een nationale selectie, waar onder anderen Laurens De Vreese, Nathan Van Hooydonck en Gijs Van Hoecke deel van uitmaken.(Belga)