Wout Van Aert knalt naar Belgische titel tijdrijden in Middelkerke, Yves Lampaert 2de

Wout van Aert heeft donderdag in Middelkerke voor de eerste keer in zijn carrière de Belgische titel in het tijdrijden bij de mannen elite veroverd. Yves Lampaert werd tweede op een halve minuut.

Het podium: 1. Wout Van Aert, 2. Yves Lampaert, 3. Remco Evenepoel © belga

De winnaar van de tijdrit in de Dauphiné werkte de 39 kilometer aan de Noordzee af in 44 minuten en 47 seconden en was daarmee 31 seconden sneller dan Yves Lampaert, vorig jaar de nummer drie en de Belgische kampioen in 2017. Diens ploegmaat en toptalent Remco Evenepoel mocht meteen als derde mee het podium op. Hij was 38 seconden trager dan de winnaar.

Uittredend kampioen en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts moest als vierde al meer dan een minuut (01:04) toegeven, Frederik Frison was de verrassende vijfde in Middelkerke. Thomas De Gendt werd zesde en Tim Wellens zevende.

Yves Lampaert: “Ik mag tevreden zijn met mijn tweede plaats”

Yves Lampaert werd tweede op het BK tijdrijden.
Yves Lampaert werd tweede op het BK tijdrijden.© BELGA

“Ik mag tevreden zijn met mijn tweede plaats. Ik had na één ronde de beste tussentijd, maar dat is enigszins logisch. Ik start immers altijd heel snel, maar ken daarna wat verval. Dat was ook nu het geval. Ik wil mezelf ook niet vergalopperen. Ik denk niet dat ik onderweg echt grove fouten maakte. Op enkele minuscule dingen na verliep alles perfect. Ik draaide de nodige wattages waar moest. Wout is de verdiende winnaar”, stelde Lampaert.

In de Ronde van Zwitserland won hij wel de afsluitende tijdrit. “Je kan de tijdrit in Zwitserland onmogelijk met dit kampioenschap vergelijken. Bij die eerste was dat na acht dagen koers, hier was dat op één dag en zat iedereen fris. Victor Campenaerts had gezegd dat het dit jaar aan mij was aangezien hij al een zwaar seizoen achter de rug had. Maar Wout van Aert gooide roet in het eten. Ik piek altijd naar de Belgische kampioenschappen. Ik denk ook dat Van Aert de komende jaren zal meedoen voor de titelstrijd in het tijdrijden. En ook Remco Evenepoel komt erbij. Dat kan het enkel maar mooi maken.”

Met het EK en het WK zijn er later dit jaar nog twee mooie afspraken voor de tijdrijders. “Zeker in het EK wil ik mijn kans gaan. Het WK tijdrijden wil ik liever links laten liggen. Maar dat zijn zorgen voor later. Zondag wacht er ons nog een heel belangrijke koers. Daarin ben ik uittredend kampioen. Mijn kansen? Afwachten maar”, lachte Lampaert.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.