Wout van Aert kijkt uit naar eerste veldrit

Wout Van Aert (Team Jumbo-Visma) tijdens de uitreking van de Flandrien-award. © belga
Redactie KW

Wout van Aert verkende zaterdagmiddag het parcours van de veldrit in Kortrijk. De kersverse Flandrien van het Nieuwsblad reisde vrijdagavond van Oudenaarde door richting Kortrijk en stond ietwat nerveus aan zijn eerste cross van het nieuwe seizoen. “Eigenlijk ben ik heel slecht voorbereid”, gaf hij toe. “Ik heb echt niet veel getraind in het veld, maar ik hoop dat het hier wel goed draait en ik een mooi resultaat kan rijden.”

Van Aert kreeg vrijdagavond in het Centrum Ronde van Vlaanderen de Flandrien-trofee uit de handen van premier Alexander De Croo. “Die had blijkbaar een heel drukke dag gisteren”, lachte Van Aert na zijn opwarming in Kortrijk. “Dus hij was een beetje te laat in Oudenaarde om de trofee te overhandigen. Daarna was het snel naar bed. Veel feesten zat er niet in, dat kan ook niet in deze coronatijden, maar ik ben wel blij met deze erkenning en trofee.”

“Blij om terug te zijn op de cross”

Van Aert verkende het parcours uitgebreid in Kortrijk. “Het is een mooi parcours”, zei hij. “Een snel en technisch parcours met veel bochten, maar ik wil de verwachtingen hier toch wat temperen. Het is echt wel nog wennen, terug op die crossfiets. Ik heb nog niet dat crossgevoel te pakken. Vlak voor ik naar Girona afreisde heb ik een paar keer in het veld getraind, maar dat waren slechts mijn eerste trainingen na mijn vakantie en in Spanje zelf heb ik vooral op de weg getraind. Soms eens wat offroad, maar eigenlijk was die stage niet de beste voorbereiding op het veldrijden. Het is stom om te zeggen, maar eigenlijk ben ik slecht voorbereid.”

“Nu goed, ik ben wel blij om gewoon terug te zijn op de cross, het voelt allemaal wat raar met de corona-omstandigheden en geen publiek. Dat is wel wennen, maar eens we bezig zijn zal dat wel loslopen, al besef ik dat die eerste cross wel een schok zal zijn voor het lichaam. Ik verwacht niet dat ik hier meteen zal winnen. Daar kan ik pas aan denken in de crossen rond de kerstperiode”, eindigde hij. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.