https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

WK tijdrijden officieel van start

Een peloton van jonge renners vertegenwoordigen de deelnemende landen. © PDV
Piet De Ville

Het WK Tijdrijden – met startplaats in Knokke, over Damme en finish in Brugge – werd vandaag officieel op gang geschoten. BV’s Otto Jan Ham en Elodie Ouédraogo en 120 jonge rennertjes mochten het parcours inrijden en kwamen omstreeks het middaguur aan in Brugge.

Het Wereldkampioenschap tijdrijden op de weg werd deze morgen officieel geopend op het Albertstrand in Knokke. Maar ook in finishplaats Brugge, op ‘t Zand, viel al heel wat te beleven. De echte grote drukte was het nog niet maar er was toch al wat volk dat het fandorp op het plein kwam verkennen.

BV’s aan zet

Kort na het middaguur kwamen bekende mediafiguren Otto Jan Ham en Elodie Ouédraogo er over de finishlijn gereden. Zij waren een heuse fietsuitdaging aangegaan voor het nieuwe tv-programma ‘De tijd van ons leven’ en wilden een zo sterk mogelijke tijd neerzetten op het officiële parcours. En wat bleek, als niet-profs brachten ze het er zeker niet slecht af. In ongeveer een uur reden ze het traject van 43,30 kilometer tussen Knokke en Brugge. De twee waren duidelijk wel diep gegaan, zo bleek toen ze uitgeput op de grond gingen liggen vlak na de aankomst.

Jonge enthousiaste renners

Enige tijd later op de middag kwam dan een peloton aan van 120 kinderen, tussen 12 en 18 jaar, die lid zijn van wielerclubs die aangesloten zijn bij Cycling Vlaanderen. Via hun outfit stelden zij per twee de landen voor die deelnemen aan het WK wielrennen. De namen van de landen en de bijhorende kleuren waren duidelijk zichtbaar op hun shirts. De jonge renners waren alvast bijzonder enthousiast toen via de Hoefijzerlaan naar de finish op ‘t zand reden en kregen een warm onthaal van de toeschouwers op ‘t zand. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.