Winst voor Coquard in GP Cerami, Benjamin Declercq en Timothy Dupont mee op podium

Redactie KW

De Fransman Bryan Coquard (Vital Concept – B&B Hotels) heeft donderdag de 53e editie van de GP Cerami op zijn naam geschreven. Benjamin Declercq, de broer van Tim Declercq, werd tweede, Timothy Dupont derde.

Na een wedstrijd over een hertekend parcours over volledig Waalse wegen kwam het na iets meer dan 150 kilometer tussen Saint-Ghislain en Frameries tot de traditionele sprint. Daarin haalde Coquard het van West-Vlamingen Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen-Baloise) en Timothy Dupont (Wanty-Gobert). De wedstrijd telde aanvankelijk 209 kilometer, maar werd met 50 kilometer ingekort wegens de hitte. Op de erelijst volgt hij de Brit Peter Kennaugh op.

Timothy Dupont: “Het was een hectische aanloop naar de sprint, en toen ik mijn sprint inzette, hadden de twee eerste renners al een gaatje geslagen. Spijtig, maar dit is mijn eerste wedstrijd sinds het BK, dus kan ik tevreden zijn met deze podiumplaats. Vanwege de hitte heb ik tijdens de wedstrijd bijna niks gegeten, maar wel veel gedronken. Het was een goede beslissing om de wedstrijd in te korten.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.