Winnaar Milaan-Sanremo aan de start in 3-daagse van West-Vlaanderen

© VDB
Redactie KW

De 3-daagse West-vlaanderen – Johan Museeuw Classics maakte maandagavond de 24 deelnemende ploegen van acht renners bekend in de ploegenvoorstelling in Nieuwpoort.

Vrijdag 7 maart vindt in Middelkerke de proloog plaats over een afstand van 7 km. Zaterdag 8 maart is er de Vlaamse Pijl, Brugge – Harelbeke, en zondag 9 maart vertrekt in Nieuwpoort de slotrit, de Omloop der Vlaamse Ardennen, met aankomst in Ichtegem. Kristof Vandewalle en Julien Vermote, de winnaars van de voorbije twee edities, komen ook in 2014 aan de start, voorts zal ook Gerald Ciolek, vorig jaar nog winnaar in Milaan-Sanremo, starten.

Wim Mattheus, secretaris van de organisatie. “We zijn er opnieuw in geslaagd om deelnemers bijeen te krijgen die een wedstrijd met internationale allure garanderen. Toch is het voor ons, organisatoren niet evident om ons te blijven profileren zoals de voorbije jaren. Het is knokken om grote renners, grote ploegen aan de start te krijgen. De concurrentie van andere wedstrijden is immers aanzienlijk ten gevolge van de mondialisering van de wielersport: een meerdaagse wielerwedstrijd in Maleisië, de ronde van Dubai en Qatar, Parijs-Nice. Renners en ploegleiders verkiezen vaak grote sommen, mooie hotels en mooi weer.

(LC-fotoLC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.