Wielertweedaagse Dadizele geannuleerd

De organisatoren op een foto die genomen werd voor de coronacrisis. © Jan Stragier
Redactie KW

De Deizelse Veloclub besliste gisteren om af te zien van hun traditioneel tweedaags wielerevenement medio augustus. Die twee wielerwedstrijden vormen zoveel als de prelude naar de Pompeschittersfeestmarkt van halfoogst.

Secretaris Bernard Vuylsteke meldde dat zowel de wedstrijd voor beloften en amateurs voorzien voor dinsdag 11 augustus als de wedstrijd voor juniores gepland voor woensdag 12 augustus niet zullen plaats vinden, ongeacht of de coronamaatregelen die wielerwedstrijden al of niet mogelijk maken.

Volgens de secretaris kan je in deze coronaperiode moeilijk de sponsors, die het ook al moeilijk hebben, om een financiële inbreng vragen. En zonder die enige inkomsten is een wielerwedstrijd organiseren financieel niet mogelijk.

Feest- en avondmarkt onzeker

Het is overigens ook nog onduidelijk of de jaarlijkse feest- en avondmarkt van 15 augustus in een organisatie van ‘Dadizele Onderneemt’ zal plaatsvinden. Rik Cnockaert, die de organisatie voorzit, wil ten laatste eind volgende week een beslissing nemen en kijkt uit wat de Veiligheidsraad in de komende bijeenkomst over dat onderwerp vastlegt. Hij vreest evenwel sterk voor de haalbaarheid van een dergelijke massamanifestatie. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier