Wielerstad Nieuwpoort pakt volgend jaar uit met dubbele start

Het organisatiecomité met Peter Brackez en koersdirecteur Karen Sanders samen met de burgemeesters van Ichtegem en Nieuwpoort © Coghe
Redactie KW

Sinds 2011 fungeert stad Nieuwpoort als startplaats van de slotrit van de Driedaagse van West-Vlaanderen, nu Dwars door West-Vlaanderen – Johan Museeuw Classics. Naast deze wedstrijd krijgen we op dezelfde dag een UCI-wedstrijd voor Dames.

Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut wordt de naam van de nieuwe wedstrijd. De afstand zal ongeveer 125 km bedragen. Na een lus via Nieuwpoort-Bad wordt de officiële start gegeven voorbij de Vismijn. Hiermee wordt de samenwerking tussen stad Nieuwpoort en KVC Ichtegem Sportief vzw versterkt en zullen alle fans en kijklustigen naast de start van de Heren Elite ook de start van de Dames Elite te zien krijgen. Beide wedstrijden grijpen plaats op 4 maart 2018. Daardoor wordt de beleving op het Kaaiplein in Nieuwpoort alleen maar groter.

Stad Nieuwpoort is hiermee de enige badplaats aan onze kust die op dezelfde dag startplaats is van 2 internationale wielerwedstrijden en dit is een unicum. Schepen van sport Rik Lips introduceerde in 2011 het internationale wielrennen in de stad Nieuwpoort en intussen zijn er meerdere wielerwedstrijden. Bestuurslid Karen Sanders wordt de koersdirecteur van deze nieuwe UCI-wedstrijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier