Wielersponsor Renson uit Waregem ruilt Tom Boonen voor John Degenkolb

© BELGA
Redactie KW

In Richmond kondigde het Duitse Team Giant-Alpecin trots een langdurig partnership met familiebedrijf Renson aan. Het contract van Renson met Etixx-Quick-step wordt eind dit jaar stopgezet.

“We zijn zeer tevreden met deze nieuwe deal in de wielersport. Wielrennen is en blijft een populaire sport, zowel nationaal als internationaal, die bovendien perfect aansluit bij onze missie – ‘Creating healthy spaces’,” zegt CEO Paul Renson.

“Ik hoef helemaal niet te vertellen hoe blij we zijn met dit partnership met Renson, een prestigieus en innovatief bedrijf met oog voor mens, milieu en maatschappij”, zegt Iwan Spekenbrink, stichter en CEO van Team Giant-Alpecin. “Dit sluit perfect aan bij onze ‘Keep Challenging’ benadering, die ook gebaseerd is op continue innovaties, samenwerking en hoge kwaliteit. Dankzij het engagement van Renson kunnen we onze missie verderzetten, onze mogelijkheden uitbreiden en onze dromen nastreven.”

John Degenkolb is een echte ‘Flandrien’ voor de voorjaarsklassiekers, die als het ware in de achtertuin van Renson gereden worden

Renson is ervan overtuigd, dat dit partnership met Team Giant-Alpecin hen zal helpen om de internationale groei en naambekendheid versterkt voort te zetten. Zo telt het team renners van 9 verschillende nationaliteiten en neemt deel aan een internationale kalender van wedstrijden. Bovendien is er ook de samenwerking met de andere sponsors van het team, met name Giant, Alpecin en Sunweb. Renson was gedurende de laatste jaren al aanwezig in het wielrennen als trotse partner van het Etixx-Quick-step cycling team, maar dit contract wordt aan het einde van het jaar in onderling overleg stopgezet.

Met team Giant-Alpecin heeft Renson opnieuw een sterke en ambitieuze partner gevonden, die er in elke koers steeds weer naar streeft om in de voorste gelederen mee te rijden. Team Giant-Alpecin is een sterk, uitgebalanceerd team met een mix van renners, die het hele jaar door kunnen meestrijden: in de klassiekers van het voorjaar, in tijdritten, maar ook in de meerdaagse rittenwedstrijden en grote rondes. Warren Barguil en Tom Dumoulin hebben in de recente Vuelta bewezen, dat het team ambitie mag hebben om in de nabije toekomst het podium van een grote ronde te halen. John Degenkolb is dan weer een echte traditionele ‘Flandrien’ die sterk voor de dag komt in bijna elke klassieker, ook die van het voorjaar die als het ware in de achtertuin van Renson in Waregem gereden worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier