Wielerploeg Etixx-Quick Step lanceert bier met brouwerij uit Wakken

Redactie KW

‘De Bie Vélo’ is een ambachtelijk, licht en smaakvol bier speciaal voor de wielersupporters en ploegfans, al zullen supporters van andere renners er vermoedelijk òòk van mogen proeven.

“Wij brouwen ambachtelijk met alleen natuurlijke kwaliteitsproducten en niet met chemische producten”, vertelt Nicolas Tjoen van Brouwerij De Bie. De Bie Vélo’ is een blonde lichtambere tripel met 8% alcohol.

“Het bier heeft een bijzondere smaak”, vertelt bierkenner Robbie Defraeye op de website van Etixx-Quick Step. “Het evenwicht zoet-bitter is in balans. Het bier smaakt fruitig en heeft een moutige nasmaak. De finishing touch, dat zijn de kruidige toetsen van steranijs, koriander en salie. Het zal zowel bij de mannelijke als vrouwelijke fans in de smaak vallen.”

Bier voor de supporters

‘De Bie Vélo’ is een bier voor de supporters, een bier voor winnaars door een ploeg vol winnaars. “Het bier zal verkrijgbaar zijn in de supportersclub, voor vips tijdens de wielerwedstrijden in binnen- en buitenland en in een speciale cadeau-verpakking in de online fanshop van Etixx-Quick Step”, aldus commercieel directeur bij Etixx-Quick Step, Marnix Drysdale. “We kijken er enorm naar uit om binnenkort ‘De Bie Vélo’ te kunnen serveren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.