Wielerkoers Driedaagse Brugge – De Panne wordt najaarstopper

Bruno Dequeecker, voorzitter vzw Koninklijke Veloclub Panne Sportief, koersdirecteur Rob Discart en parcoursbouwer Chris Van Cleven zijn heel blij dat de Driedaagse toch kan doorgaan. © MVO
Redactie KW

Bij de start van de coronalockdown kwam het bij de organisatoren aan als een zware klap: de Driedaagse Brugge – De Panne, de belangrijkste seizoensopener, was de eerste grote wedstrijd die werd geschrapt. De hoop om dit gebeuren dit jaar toch nog te laten plaatsvinden, slonk zienderogen. Maar nu is de kogel dan toch door de kerk: de voorjaarstopper AG Driedaagse Brugge – De Panne zal plaatsvinden op 20 en 21 oktober!

Bruno Dequeecker, voorzitter vzw Koninklijke Veloclub Panne Sportief, reageert opgelucht. “De beslissing om de wedstrijd op de aangepaste UCI-kalender te zetten in het najaar, op 20 en 21 oktober, is het bewijs dat we bij de grote jongens zitten! Al maanden is er onderhandeld op het hoogste niveau, en het is altijd onze intentie geweest, en ook die van organisator Golazo, titelpartner AG en de betrokken steden en gemeenten om de wedstrijd niet definitief te schrappen, maar om een alternatieve datum te vinden.”

“De datum is zelfs goed gekozen: tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in. De mannen rijden op woensdag 21 oktober, de vrouwen op dinsdag 20 oktober – meestal is het net andersom en rijden de vrouwen de dag na de mannen. Oorspronkelijk hadden we zelfs al een protocol voorzien dat de sociale afstandsregels zou verzekeren. Ons draaiboek voor de nieuwe datum is dus min of meer klaar.”

Grote namen

“De organisatie zal vanzelfsprekend alle gezondheidsprotocollen die er vanuit de UCI en de diverse overheden worden uitgevaardigd, strikt opvolgen. De gezondheid en de veiligheid van iedereen is prioritair – renners, omkadering, organisatie, supporters, … “

“Misschien moet het koersparcours nog worden aangepast, bijvoorbeeld wanneer er op dat moment al wegenwerken zouden gepland zijn, maar dat wordt nog allemaal grondig geëvalueerd. Met de herschikking van de kalender mogen we er zeker van zijn dat de grote namen op het appel zullen zijn voor de Driedaagse!” (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier