Wielerbelevingsdag verplaatst naar 3 oktober

Jelle Neirinck en zijn zoon Mathis. (foto TV)
Jelle Neirinck en zijn zoon Mathis. (foto TV)
Redactie KW

Na weken van onduidelijkheid of de Wielerbelevingsdag in Pittem op zondag 9 mei zou kunnen doorgaan, kreeg organisator Jelle Neirinck rood licht vanuit Cycling Vlaanderen. Het wielerevenement wordt verplaatst naar zondag 3 oktober.

“Het waren geen gemakkelijke weken”, getuigt Pittemenaar Jelle Neirinck. “Ik kreeg de voorbije weken heel wat vragen van ouders, sponsors, politiediensten en het Rode Kruis of er al uitsluitsel was om het evenement al dan niet te mogen organiseren. Maar zelfs twee weken voor de beslissing bleef ik in het ongewisse. Uiteindelijk kregen we dan toch geen fiat om de wedstrijd te laten doorgaan. Uiteraard had ik het graag anders gezien, want ik ging ervan uit dat we een buitenevenement van maximum 50 personen zouden mogen organiseren. Zelfs de gemeente hoopte dat de Wielerbelevingsdag zou doorgaan. Anderzijds rekende ik ook wel op de inkomsten van randanimatie, wat sowieso onmogelijk zou zijn in de huidige omstandigheden. Daarom koos ik ervoor om het sportevenement meteen te verplaatsen naar het najaar en kwam ik uit op 3 oktober. Ik hoop dat de maatregelen tegen dan al meer volk toelaten. Ik kan gelukkig rekenen op trouwe sponsors die hun bijdrage ook in oktober willen blijven leveren. En echte Flandriens kunnen tegen een stootje, mocht blijken dat het weer minder gunstig is dan in mei.”

Jelle wacht sinds de oprichting van zijn wielerinitiatief ‘Flandriens van de toekomst’ nog steeds op zijn eerste evenement. “Vorig jaar startte ik het sportproject op, maar door de pandemie heb ik nog niets kunnen organiseren. Mijn concept voor de Wielerbelevingsdag is wel al tot in de puntjes voorbereid. Met een parcours op het industrieterrein van Pittem van ongeveer twee kilometer en een mooie brede aankomstlaan zullen de rennertjes zich veilig kunnen uitleven. In de voormiddag gaan de miniemen tot en met 11 jaar hun wedstrijdritten rijden. Tijdens de middag krijgen kinderen van 6 tot 15 jaar, die niet aangesloten zijn, eens de kans om kosteloos te proeven van de sport. Het is een laagdrempelige instap naar het wielrennen. Aansluitend in de namiddag volgt de koerswedstrijd voor de aspiranten van 12 tot en met 14 jaar. Het doel van de Wielerbelevingsdag is om jongeren te laten genieten van het wielrennen.”

Tijdsintensief

Jelle fietste zelf heel wat koersen, maar geeft de fakkel nu door aan zijn 11-jarige zoon Mathis. “Ik heb zelf gekoerst tot en met de categorie elite zonder contract. Ik blijf wel nog sportief bezig en train onder andere voor triatlons. Mathis is bezig aan zijn tweede jaar koers. Er kruipt toch veel vrije tijd in de begeleiding. Ik onderhoud de koersfietsen zelf en ook dat neemt heel wat tijd in beslag. We kijken er wel naar uit dat Mathis weer wedstrijden mag rijden”, besluit Jelle. (TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten