https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wie kan het klimcriterium van Hooglede bedwingen?

Jeroen Soens en Youri Bultynck tonen de truitjes die de winnaars mogen ontvangen. (foto JT)
Redactie KW

Op zondag 26 september organiseert Youri Bultynck een klimcriterium voor juniores, beloften en elite zonder contract. Op een gesloten parcours zullen de renners zich met elkaar meten tijdens de eerste editie van dit klimcriterium.

Youri Bultynck komt zelf uit het koersmilieu en was onder andere ploegleider bij de jeugdploeg van Trek-Segafredo. Samen met zijn vriend Jeroen Soens besloot hij om wat geld te pompen in de organisatie van een klimcriterium. “Sinds juni zijn we volop bezig met de organisatie”, opent Bultynck. “We wilden de renners wat perspectief geven na een lastige coronaperiode waarin heel wat wedstrijden werden afgelast. De start en de aankomst liggen in de Roeselarestraat. De renners rijden rondes van iets meer dan drie kilometer. We organiseren een koerskaffee in De Gulden Zonne waar iedereen een mooi overzicht heeft op de passages.”

Bergprijs

Behalve de strijd voor de koerswinst is er ook een bergprijs voorzien waarbij er per drie rondes punten kunnen gescoord worden. De winnaar van de bergprijs en de algemene winnaar krijgen een speciaal truitje als aandenken. “Het is eens iets anders dan een boeketje bloemen dat anders na een week al in de vuilnisbak vliegt. De winnaar krijgt een gele trui terwijl de beste klimmer net zoals in de Ronde van Frankrijk een bolletjestrui ontvangt. Het is onze eerste editie en nadien zullen we de evaluatie maken en kijken of we ook volgend jaar weer een klimcriterium organiseren.”

“Bij de juniores hebben we momenteel een 30 inschrijvingen terwijl we 50 renners kunnen toelaten, maar hier hebben we concurrentie met het Oost-Vlaams kampioenschap. Bij de beloften en elite zonder contract zijn de 50 plaatsen wel allemaal ingenomen, we hebben zelfs een reservelijst. De dag dat we onze koers bekend maakten, was het al snel volzet.” Op zondag wordt niet alleen het klimcriterium gereden maar dan probeert Wout Van Aert in eigen land de regenboogtrui te grijpen. “Die koers kan bij ons ook gevolgd worden, we plaatsen een groot scherm zodat niemand daar een seconde van hoeft te missen”, besluit Bultynck.

De start bij de junioren is om 14 uur. Er worden 18 ronden gereden van in totaal 56,7 kilometer. Beloften en elites zonder contract beginnen om 16 uur aan 22 ronden, 69,3 kilometer in totaal.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.