WestSprinter van de Week: Lars Van Ryckeghem

Lars Van Ryckeghem. (foto WO)
Stijn Moerman

Lars Van Ryckeghem bewijst met zijn zege in Kooigem dat de vorm in orde is. Mag de Aartrijkse junior zich opmaken voor het WK tijdrijden in Yorkshire?

1. Was je zege terecht?

“Ik denk het wel, want met een groepje van drie reden we zo’n 80 km in de aanval. Samen met Michiel Nuytten speelde ik het ploegenspel, maar we hadden een taaie klant aan Jelle Declerck. Pas bij mijn derde poging is het gelukt om weg te rijden.”

2. Ga je ook de testtijdrit in Waregem winnen?

“Starten sowieso, maar winnen? Dat weet ik niet. Het wordt vooral opletten voor Branko Huys. Ondanks zijn postuur reed de Belgisch kampioen heel sterk in de klimkoersen. Hij is dus in vorm. Maar bij een tijdrit speelt de vorm van de dag altijd een grote rol.”

3. Rijd jij straks de tijdrit op het WK in Yorkshire?

“Ik hoop het, maar we zijn nog met drie renners voor twee plaatsen. Pas volgende week zullen we duidelijkheid krijgen. Misschien wachten ze Waregem af? Iedereen zal dus gemotiveerd zijn. Of er nog West-Vlamingen naar het WK gaan? Ramses Debruyne en Alex Vandenbulcke zitten in de voorselectie, dus zij maken nog kans. Ik mocht al het EK rijden, een prachtige ervaring. Ik denk dat het WK ook een mooi avontuur is met al die renners van over de hele wereld.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof?

“Yves Lampaert, omdat hij ook een stukje kan hardrijden. Een attractieve coureur.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“De Italiaanse wielrenster Letizia Paternoster vind ik wel nog knap.”