Zannata Galloo Team kiest in 2020 voor de jeugd en vernieuwde aanpak

© VDB
Tom Vandenbussche

Zannata Galloo Team heeft zijn toekomstplannen bekendgemaakt. In 2020 wil het team van Franky Defever overschakelen op een aanpak waarbij de nadruk ligt op ontdekken, plezier maken en een evenwicht vinden tussen trainen en wedstrijden rijden.

De switch komt er doordat het jeugdwielrennen de voorbije jaren heel wat veranderingen heeft ondergaan. Er wordt te veel druk op de jongeren gelegd. Daarom wil Zannata Galloo Team, dat in 2020 zijn 20ste seizoen ingaat, een evenwichtig programma per renner opstellen. Met deze nieuwe aanpak wil het een voorbeeld voor andere teams zijn. Dat Defever en co van aanpakken weten, mag blijken uit het aantal ex-renners dat intussen prof werd: Tiesj Benoot, Piotr Havik, Jérôme Baugnies, Maxime Vantomme, Stan Dewulf, Jasper Stuyven, Pieter Serry, Brian van Goethem, Otto Vergaarde, Wouter Wippert, Kevin Deltombe, Gijs Van Hoecke…

Ook opmerkelijk: ex-ploegleider Rik Deleye, de voorbije jaren aan de slag bij de juniores van Gaverzicht-Be Okay, komt in 2020 het team weer versterken. Als teamscout. “Mijn taak wordt hier helemaal anders. Ik zal geen ploegleider zijn, maar iemand die over alle categorieën renners zal begeleiden. Dit is niet zomaar een ploeg die een programma aanbiedt en renners zoekt. Neen, dit is veel meer. Het gaat over opleiding en begeleiding.”

Kennismakingsmoment

Het team organiseert op zaterdag 21 september een kennismakingsmoment in Bowling Kentucky in Wevelgem. Jonge renners van acht tot en met 18 jaar kunnen die dag langskomen om het team te ontdekken. Vanaf 10 uur kan je uitleg krijgen bij verschillende medewerkers.

Zannata Galloo Team kiest in 2020 voor de jeugd en vernieuwde aanpak
© VDB

De sportieve structuur van Zannata Galloo Team in 2020 bestaat uit de sportieve cel onder leiding van Franky Defever (voorzitter), Rik Deleye (teamscout), Nico Mattan (ploegleider juniores) en Franky Folens en Bart Van Hollebeke (ploegleiders nieuwelingen).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.