Yves Lampaert: “Dit is zo’n mooie overwinning”

Yves Lampaert won al eens het WK ploegentijdrit in Qatar met zijn team, nu heeft hij een tweede gouden plak vast. “Ongelooflijk”, sprak hij zondag na afloop in het Oostenrijkse Innsbruck, “dit is zo’n mooie overwinning, als ploeg op een podium staan”.

© (Foto Belga)

Quick-Step Floors arriveerde woensdag in Oostenrijk. Een verkenning volgde op donderdag, twee keer werd de klim gedaan. “En twee keer werd ik gelost door de ploeg”, zei hij na afloop. “Echt vervelend, maar vrijdag ging het beter en zaterdag ook en groeide mijn vertrouwen. Vandaag ging ik door een muur, zoals iedereen van de ploeg. Dit is geweldig. Op zo’n WK kan je net dat tikkeltje meer, geef je alles wat je in je hebt. Het was belangrijk dat we nog met vijf over die klim zouden komen en dan was het echt ‘full speed’ naar de finish. We hebben het verschil gemaakt op het eind, onze kracht kwam naar boven. Ik deed op het eind nog wel mijn aflossingsbeurten, maar in die laatste 10 kilometer was het echt puffen, zwoegen. Zelfs als ik niet op kop kwam, kon ik nog amper recupereren. Het was afzien, veel tactiek kwam er toen niet meer bij te pas.”

“Het doet dubbel en dik deugd omdat we geen topfavoriet waren, maar ik wist dat we een sterk team hadden. Een jonge ploeg, maar wel zeer getalenteerd met Asgreen, Schachmann en Laurens De Plus, en dan met een paar hardrijders en meer ervaren jongens zoals Terpstra, Bob en ik. We zitten echt in een flow en dit is zo’n team dat nog iets meer kan op zo’n WK, dat wil tonen dat we hier voor gemaakt zijn. We rijden voor elkaar, gaan door een muur, onze teamgeest is ongelooflijk. Dit is mijn tweede goud met de ploeg. Het voelt even goed als in Qatar. Winnen is winnen. Nu had ik misschien een iets grotere rol in de ploeg, maar Qatar was magnifiek omdat het mijn eerste was, in zware weersomstandigheden en we waren toen ook geen favoriet. Vanavond volgt zeker een feestje, een zwaar feestje, maar ik ga me niet inhouden, want mijn WK zit er op en er staan maar twee koersen meer op mijn programma: Binche is pas de volgende wedstrijd, daarna nog Parijs-Tours.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.