Yentl Vandevelde wint in Hulste bij elite zonder contract en beloften

Zege voor Yentl Vandevelde. Op enkele tellen werd David Geldhof tweede terwijl in de achtergrond Benjamin Verraes als derde mee viert met de zege van zijn ploegmaat. © WO
Redactie KW

Yentl Vandevelde boekte in Hulste zijn tweede overwinning van het seizoen. De renner van VDM-Trawobo Cycling Team won met enkele lengten de spurt voor de eerste plaats. Hij haalde het voor David Geldhof en Benjamin Verraes.

Binnen de groep van 41 renners aan deze Grote Prijs Glasconstruct was Ricky Rosseel de eerste aanvaller en na één ronde had hij dertig seconden bonus bijeen gefietst. Het peloton liet niet begaan en toen Kozen Ruben De Marez, Gillian Van Rymenant, De Pool Wosjiech Bystrzycki en de Brit Morgan Brown voor de aanval.

De Brit haakte als eerste af en de drie liepen tot bijna anderhalve minuut uit op het peloton. Dan ontbond Benjamin Verraes zijn duivels en in één ronde tijd dichte hij de kloof met de koplopers. Het peloton sloop daardoor ook weer dichtbij en op twee ronden van het einde was er de hergroepering.

Dan trok David Geldhof in de aanval en Yentl Vandevelde was de enige die de kloof nog kon dichten. In de achtergrond verbrokkelde de groep. Yentl Vandevelde won uiteindelijk met enkele lengten de spurt voor de overwinning terwijl Benjamin Verras op een vijftigtal meter derde werd. Voor Yentl Vandevelde was het zijn tweede overwinning van het seizoen.

De volledige uitslag vind je hier.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier