Yaurick Leenknegt bevestigt prima nieuwelingendebuut met PK-zilver

Yaurick Leenknegt werd twee weken geleden knap tweede op het PK op de weg in De Panne, na Joran Luyssen. Ook ploegmaat Wout Vansteenkiste eindigde op het podium. (foto a-Gino Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Yaurick Leenknegt (14) heeft de overstap naar de nieuwelingen goed verteerd. De eerstejaars uit Roeselare behaalde al verschillende toptienplaatsen, met een zilveren medaille op het provinciaal kampioenschap in De Panne als voorlopig hoogtepunt.

“Ik ben vrijuit mijn kans gegaan en heb goed meegekoerst”, blikt Yaurick Leenknegt (14) terug op zijn tweede plaats op het provinciaal kampioenschap in De Haan. “In de laatste ronde trokken er enkele renners in de aanval en door een valpartij was ik niet direct mee. Ik heb uiteindelijk nog het gaatje gedicht en in de sprint met vier strandde ik in het zog van Joran Luyssen. Meer zat er niet in, want Joran was sterker. Deze zilveren medaille is heel mooi. Ik wist dat ik goed bezig was, maar dergelijke resultaat had ik niet verwacht.”

Op deze leeftijd wil ik sterker worden als renner en tonen dat ze rekening met mij moeten houden

De Roeselarenaar heeft de stap naar de nieuwelingen goed verteerd. Hij opende het seizoen met een tiende stek op het clubkampioenschap, werd negende in Waregem en legde onlangs beslag op de vierde stek in Zwevezele. “Het gaat inderdaad goed”, knikt Yaurick. “Ik was het seizoen gestart met de ambitie om het peloton te proberen volgen, maar ik voelde al snel dat er meer mogelijk was. Ik ben me beginnen te moeien in het koersverloop door in de aanval te trekken en werd op die manier geleidelijk aan sterker. Nu kan ik overal goed meekoersen en ik doe mijn best om de wedstrijden zwaar te maken. Als dat dan een mooi resultaat oplevert, is dat leuk, maar het is zeker niet van moeten. Ik wil op deze leeftijd vooral nog sterker worden als renner.”

Leuke ervaringen

De nieuweling van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare hoopt de positieve lijn door te kunnen trekken. “Ik hoop uiteraard nog enkele keren in de top tien te eindigen en nog eens op het podium te kunnen staan. Maar ik wil me vooral tonen in de koersen, zodat iedereen weet dat ik sterker geworden ben en dat ze met mij rekening moeten houden. Of ik nog naar bepaalde wedstrijden uitkijk? Uiteraard zijn de kampioenschappen altijd koersen die aanspreken, maar daarnaast hoop ik ook zoveel mogelijk interclubs en Topcompetitiewedstrijden te betwisten. Dat zijn altijd leuke ervaringen en het is enorm leerrijk om tegen de beste renners van het land te kunnen koersen”, besluit de zoon van Björn Leenknegt, een van de bezielers van het vierdaagse fietsevent West-Vlaanderens Mooiste en bestuurslid van Roeselare Koerst. (SM)