Wouter Verhulst rijdt profcriterium in eigen Oostrozebeke

Wouter Verhulst. (foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Maandag staat in Oostrozebeke de 75ste editie van het Herfstcriterium op het programma, een profkoers waaraan ook belofte Wouter Verhulst mag deelnemen. “Een mooie kans om mij te tonen voor eigen volk”, aldus de Oostrozebekenaar van Gaverzicht-Be Okay.

“Ik mag al ieder seizoen deelnemen aan het Herfstcriterium”, is Wouter Verhulst (21) enthousiast. “Het is een mooie kans om mij voor eigen volk te tonen tussen de grote jongens. Bovendien staan er dit jaar heel wat mooie namen aan de start. Ik zal in ieder geval proberen aan te vallen in het begin van de koers en dan zien we wel hoe het verloopt. Je weet nooit wat er mogelijk is, kijk maar naar het WK van afgelopen zondag. Het parcours ligt op zo’n 500 meter van mijn deur en de familie en vrienden zullen massaal aanwezig zijn. Het wordt sowieso een snelle wedstrijd, want er liggen weinig bochten in de omloop. Die korte lusjes zijn leuk voor de fans.”

In januari studeer ik normaal af als leerkracht LO. Als ik dan een job vind, stop ik waarschijnlijk met koersen

“Of ik tevreden ben over mijn seizoen? Zeker en vast. Ik heb een grote stap voorwaarts gezet. In de kermiskoersen kon ik meestrijden voor de overwinning en ook in de grote koersen liet ik enkele mooie uitslagen noteren. Zo werd ik 25ste in Wingene en behaalde ik twee toptienplaatsen in de Ronde van Vlaams-Brabant. Het was toen extreem warm en dat ligt me wel. Ik kan er goed tegen. Ik moet alleen nog slimmer leren koersen. Die oudere renners zijn veel leper, ik moet nog wat leren pokeren”, aldus de Oostrozebekenaar, die vorig weekend nog knap tiende werd in Wielsbeke. “Door het slechte weer heb ik mij zo lang mogelijk gespaard. Met Mario Willems ben ik op het einde in de aanval getrokken en zijn we nog voorin geraakt. Maar ik zat redelijk in krampen op het einde.”

Stoppen met koersen

“Naast Oostrozebeke rijd ik ook nog zaterdag in Hooglede en vervolgens Ichtegem en Belgiek (Deerlijk). Ik hoop het seizoen met een mooi resultaat af te sluiten. Er zitten al veel renners op hun tandvlees, waardoor er wel iets mogelijk moet zijn. Daarna is het tijd voor wat rust en de studies. In januari studeer ik normaal af als leerkracht LO. Als ik dan een job vind, stop ik waarschijnlijk met koersen. Ik denk niet dat ik het kan opbrengen om het te combineren. Maar dat is voor later, eerst kijken of ik werk vind als leerkracht.” (SM)