Wout Remmerie is goed aan het nieuwe seizoen begonnen

Wout Remmerie won vorig weekend net niet in Lierde. (foto Coghe) © vdb
Redactie KW

Wout Remmerie (15) is goed aan het seizoen begonnen. De Wingense nieuweling heeft al vier toptienplaatsen op vijf wedstrijden beet. Dat biedt perspectieven, zeker aangezien het nog maar zijn tweede seizoen als renner is.

“Ik mag inderdaad zeker niet klagen. Ik opende het seizoen met een vierde plaats op het clubkampioenschap in Meulebeke. Daarna kwam er een 39ste stek in Staden, gevolgd door een zesde plaats in Heestert. Daar was eerst een tiental in schuifjes weggereden, maar toen ben ik met nog een viertal ernaartoe gereden om zo een kopgroep van 14 te vormen. Met die groep hebben we gesprint voor de overwinning. Vorige zaterdag was er dan een echte windkoers in Ichtegem. Alec Segaert zorgde al van bij het begin voor een lastige wedstrijd waarin ik als tiende finishte. Ik probeerde me wel nog enigszins gedeisd te houden, want op zondag was er opnieuw koers in Lierde.”

Bijna zege in Lierde

Daar had de Wingenaar al een overwinning kunnen pakken, maar de tegenstand besliste daar in extremis anders over. Na een solo van zo’n 16 kilometer werd Wout op slechts 300 meter van de finish gegrepen door het peloton. Deze wedstrijd telde mee voor de Beker der Vlaamse Ardennen, een regelmatigheidsklassement voor nieuwelingen. “Vorig jaar had ik dit klassement pas later op het seizoen ontdekt, maar ik werd uiteindelijk nog elfde. Dit jaar zou ik het graag wat meer volgen om zo misschien een dichte plaats in de eindstand te kunnen behalen”, aldus de leerling bouw aan het VTI in Roeselare.

Mijn ambitie is in de eerste plaats om te proberen overal mooi vooraan te zitten en me ook eens te kunnen tonen in de grote koe

“Mijn ambitie is in de eerste plaats om te proberen overal mooi vooraan te zitten en me ook eens te kunnen tonen in de grote koersen. Met de ploeg rijden we alleszins de Beker van België. Er zullen dus kansen genoeg zijn daarvoor. Ik hoop ook eens een overwinning te kunnen meepikken. Vorig seizoen was ik er al een paar keer dichtbij, maar het bleef helaas bij drie podiumplaatsen. Voor mijn eerste jaar als wielrenner was dat alleszins beter dan ik verwacht had. In het begin was het moeilijk om mijn koersen uit te rijden, maar ik ben doorheen het seizoen almaar beter geworden. Het is nu de bedoeling om op datzelfde elan verder te gaan en hopelijk zelfs wat beter te kunnen doen”, verklaart de renner van Wielerploeg de Molenspurters Meulebeke. (RRK)