William Denys: “Sterk voor de dag komen op BK in Lendelede”

William Denys. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

William Denys (16) heeft de start van het seizoen niet gemist. De Izegemnaar behaalde al meerdere keren de top tien en werd ook knap twaalfde in Gent-Wevelgem bij zijn debuut op nationaal niveau. “Ik wil alle kansen met beide handen grijpen”, aldus de nieuweling van CT Luc Wallays-JRR.

“Ik had mijn goede seizoensstart ergens wel verwacht”, steekt William Denys (16) van wal. “Ik had er dan ook een doel van gemaakt om er meteen te staan. Niet dat ik mijn voorbereiding aangepast had, maar ik heb niets aan het toeval overgelaten en er keihard voor gewerkt. Het doel was om zo snel mogelijk top tien te rijden en daar ben ik meteen in geslaagd. Het was leuk dat het harde werk meteen zijn vruchten afwierp.” De Izegemnaar opende met een negende plaats in Heestert en werd vervolgens zevende in Damme. Daarnaast werd hij ook nog zevende in Zandvoorde-Zonnebeke.

Druk paasweekend

In het paasweekend kwam de nieuweling van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare twee keer in actie. Zaterdag finishte hij als twaalfde in Geluveld, maandag werd hij elfde in Ledegem. “Nochtans had ik in Geluveld slechte benen”, aldus William. “Uiteindelijk raakten er twee renners voorop en kwamen we zeven seconden te kort om hen bij te benen. In die sprint voor de derde plaats legde ik dus beslag op de twaalfde stek, wat niet slecht was na een lastige dag. Maandag ging het gelukkig beter, maar ik had na afloop het gevoel dat er meer inzat. Ik was er niet op het goede moment en moest mij opnieuw tevreden stellen met de sprint voor de derde plaats. Al ben ik tevreden dat ik regelmaat in mijn prestaties blijf leggen.”

De nationale titelstrijd op nog geen vijf km van mijn deur… Dat zorgt voor heel wat motivatie

De Izegemnaar heeft één groot doel dit seizoen: het Belgisch kampioenschap op de weg in Lendelede. “De nationale titelstrijd op nog geen vijf km van mijn deur… Dat zorgt voor heel wat motivatie. Ik ken als het ware ieder putje en bultje op het parcours en ben er dan ook op gebrand om sterk voor de dag te komen in deze bijna-thuiskoers. Daarnaast hoop ik ook zoveel mogelijk manches van de Beker van België te mogen rijden. Ik heb met Gent-Wevelgem al één grote koers mogen rijden en werd twaalfde in mijn eerste koers op nationaal niveau. Iedere kans die ik dit seizoen krijg, wil ik met beide handen grijpen”, aldus William, die daarnaast ook op een goede prestatie op het PK hoopt. “Dat is altijd een leuke wedstrijd, want iedereen kent iedereen en gaat er vol voor.”

Vijfde seizoen

William Denys is ondertussen bezig aan zijn vijfde seizoen als wielrenner. “Ik ben als 12-jarige aspirant begonnen en beetje per beetje gaat het beter. Sinds ik nieuweling ben, kan ik eindelijk iets betekenen in de koers. Hopelijk blijf ik jaar na jaar progressie maken”, besluit William, die mechanica volgt aan de Wielerschool in Oudenaarde en dagelijks pendelt met de trein. (SM)