WestSprintster van de week: Julie Hendrickx

© Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Julie Hendrickx rijdt dit jaar rond in de trui van Belgisch kampioene en ze doet die alle eer aan. De tweedejaarsjuniore is echt uitstekend op dreef. Ze wist al drie koersen te winnen, waaronder ook het provinciaal kampioenschap in Otegem afgelopen zaterdag. Als ze straks haar tricoloretrui moet inleveren, heeft ze direct een nieuwe om aan te trekken.

Was je zege op het provinciaal kampioenschap zaterdag terecht?

Dat denk ik wel. Ik voelde me alleszins supersterk. En gelukkig maar, want het was nodig. Bij de meisjes mogen de nieuwelingen eerst starten, de juniores moeten een minuut wachten voor ze mogen vertrekken. En zaterdag reden we dan ook nog eens heel traag in het begin. Het nieuwelingenpeloton had zo al snel twee minuten voorsprong. Tot ik op het bergje doortrok. Daarna ben ik gewoon blijven rijden. Eerst waren we met drie in de achtervolging, daarna was ik alleen. Ik was de enige juniore die de kloof kon dichten. Ik kon uiteindelijk zelfs nog wegrijden met Nikki Souren. En het afmaken in de sprint. Het was een fantastische dag. Een mooie koers ook. Ik wil de organisatoren echt nog eens bedanken daarvoor.

Is dit de beste Julie Hendrickx ooit?

Volgens mij wel. Ik voel gewoon dat ik sterker geworden ben. Ik heb dit seizoen al drie koersen gewonnen en een pak grote wedstrijden gereden. Ik heb ook al een paar keer bij de elites gereden. Dat is wel raar. De ene keer gaat dat echt ontzettend rap, de andere keer valt het wel mee. Maar ik heb er wel van genoten. Wel jammer dat ik mijn kans heb gemist om samen met Lucinda Brand te kunnen koersen. Ik was uitgenodigd voor die koers, maar had twee dagen voordien mijn coronavaccin gekregen en mocht daardoor niet koersen. Heel jammer!

Wie wint WestSprint dit jaar volgens jou?

Ik heb laatst gekeken en gezien dat Marith Vanhove iets van 100 punten voor staat. Dat maak ik nooit meer goed. (lacht) Zij scoort natuurlijk veel punten op de piste, maar ik lig er niet echt wakker van. Ik wil er wel heel graag bijzijn op de prijsuitreiking. Dat is altijd enorm plezant. Lani is ook goed bezig. Ik ga nog moeten opletten. (lacht)

Wie wint straks de Vuelta?

Roglic. Maar ik moet zeggen dat ik veel liever naar het vrouwenwielrennen kijk. Zeker als Ine Beyen commentaar geeft. Ik vind dat zij dat heel goed doet. En ze woont niet ver van bij mij thuis. Ik kom haar wel eens tegen. Serge Pauwels ook trouwens. Die zit nog behoorlijk veel op de fiets. Het is alleen jammer dat ze zo weinig dameskoersen uitzenden. Dat zouden er wat mij betreft een pak meer mogen zijn.

Wat doe je als je niet op de fiets zit?

Ik heb eigenlijk maar een saai leven. (lacht) Naast studeren en fietsen doe ik niet veel. Ik ga regelmatig eens langs bij mijn grootouders. En ik speel graag eens een online spelletje met vrienden. Vooral tijdens de strenge coronaperiode was dat tof. Je speelde een spelletje en terwijl je bezig was, kon je wat bijpraten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.