WestSprint(st)er van de Week: de familie Stockman

Michiel, Julie en Abram Stockman. (Foto HDV)
Stijn Moerman

De Waregemse koersfamilie Stockman liet vorig weekend van zich spreken. Juniore Julie Stockman (17) won zondag in Zingem haar allereerste koers ooit, terwijl haar broers sterk presteerden in de Ronde van Namen. Abram (21) finishte op de negende plaats in het eindklassement, terwijl tweelingbroer Michiel (21) op de dertiende stek terug te vinden was.

JULIE STOCKMAN

1. Was je zege in Zingem terecht? “Het was een zware wedstrijd met enkele ontsnappingen. Ik heb de hele koers attent mee gereden en gekoerst, maar heb uiteindelijk gewonnen in de sprint.”

2. Hoeveel progressiemarge heb jij nog, aangezien je nog maar anderhalf jaar koerst? “Aangezien ik nog maar weinig heb kunnen trainen, door schoolse verplichtingen en verblijf op internaat, hoop ik nog veel progressie te kunnen maken.”

3. Wie heeft er het meeste talent in de koersfamilie Stockman? “We hebben elk onze kwaliteiten, dus is het moeilijk om te zeggen wie de beste is.”

4. Wie is jouw favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert, omdat het zo’n goede hardrijder is – de manier waarop hij Dwars door Vlaanderen won, blijft me bij – en ook omdat hij peter is van onze ploeg, de Tieltse Renners.”

5. Met welke knappe man zou je wel eens een fietstochtje willen maken?“De Duitse spurtbom Marcel Kittel!”

ABRAM STOCKMAN

1. Was jouw negende plaats in de Ronde van Namen terecht? “Die was terecht. Tijdens de rit van vrijdag voelde ik me heel goed en probeerde ik van bij de start de koers open te breken, want op mijn sprint moet ik niet zitten wachten. Uiteindelijk moest ik wel genoegen nemen met de derde plaats (na Laurens Sweeck en Mathias Van Gompel, red.).”

2. In welke mate koester jij profambities? “Uiteraard heb ik nog de ambitie om een stapje hogerop te zetten. Al besef ik wel dat ik nog de nodige stappen zal moeten zetten om die droom te kunnen realiseren.”

3. Wie heeft er het meeste talent in de koersfamilie Stockman? “Julie heeft het meeste talent, want zonder veel te kunnen trainen, weet ze toch een goed niveau te halen en in de sprint is ze katterap.”

4. Wie is jouw favoriete West-Vlaamse prof? “Julien Vermote.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Holland Smith (triatlete en model, red.) is altijd welkom voor een fietstochtje.”

MICHIEL STOCKMAN

1. Was jouw 13de plaats in de Ronde van Namen terecht? “Bergop voelde ik me bij de beteren van het pak, dus denk ik wel dat die 13de plaats terecht is.”

2. In welke mate koester jij profambities? “Ik koester die droom nog altijd, maar we moeten realistisch zijn. Er zal meer nodig zijn dan een 13de plaats in Ronde van Namen. Presteren is dus de boodschap!”

3. Wie heeft er het meeste talent in de koersfamilie Stockman? “We hebben elk onze kwaliteit. Zo hebben Abram en ikzelf een grotere moteur, terwijl Julie het meeste talent heeft in de sprint.”

4. Wie is jouw favoriete West-Vlaamse prof? “Julien Vermote, omdat het een heel goede renner is die overal uit de voeten kan. Ook veel respect voor de bergen werk die hij verzet in dienst van zijn kopman.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Puck Moonen mag mij altijd eens contacteren om te gaan rijden.”