WestSprinter van de Week: Vito Braet

Vito Braet. (foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Eerstejaarsbelofte Vito Braet (18) behaalde vorig weekend in Wervik zijn eerste zege van het seizoen.

1. Was het een terechte zege?

“Ik denk wel dat ik bij de sterksten was. Doordat er veel wind stond, zijn we er van bij de start ingevlogen. We raakten met zes man voorop en uiteindelijk trokken we met vijf naar de meet. Ik dacht dat de snelle Jarne Van de Paar de sprint zou winnen, maar hij liet zich vangen op het einde.”

2. Is er al een profdroom aanwezig?

“Die is er zeker, maar er zijn nog geen contacten geweest. Ik lig er ook nog niet wakker van, want ik ben nog maar eerstejaars-belofte. Ik heb dus nog wel een paar jaar de tijd.”

3. Wie wint WestSprint bij de beloften?

“Ik denk dat het een strijd zal worden tussen Wesley Vercamst en mij. We spelen al het hele seizoen haasje over. Al is het natuurlijk afwachten wat de rittenkoersen brengen. Daarin kan je veel winnen of verliezen. Afwachten dus wat dat geeft (ploeggenoot Mauri Vansevenant werd vorige week vijfde in de Vredeskoers en wordt zo meteen ook leider in WestSprint, red.).”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof?

“Guillaume Van Keirsbulck. Hij is een redelijke stijlfiguur en heeft een heel mooie wagen. Of ik ook met zo’n auto zou willen rijden? (lacht) Graag, maar ik kan zoiets niet betalen.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtjewillen maken?

“De Zwitserse mountainbikester Jolanda Neff, een knappe verschijning. Dat junior Ramses Debruyne haar onlangs ook genoemd heeft? (lacht) Wel, dat is een teken dat hij smaakt heeft.” (SM)