WestSprinter van de week: Vito Braet

© GINO COGHE Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Vito Braet greep vorige week maar nipt naast de eindzege in de Ronde van Vlaams-Brabant. De Lotto-Soudalbelofte won de vierde rit en werd derde in het eindklassement, op amper 7 seconden van de Tsjech Tomas Kopecky.

Was je ritzege terecht in de Ronde van Vlaams-Brabant terecht?

Ik denk wel dat ik dat mag zeggen. Eigenlijk rijd ik al een tijdje met een goed gevoel rond. Een week eerder werd ik al nipt tweede in de Etoile D’Or, een Nations Cup-wedstrijd. Daardoor zakte ik met veel vertrouwen af naar de Ronde van Vlaams-Brabant. En daarin kon ik die lijn gewoon doortrekken. In de eerste rit werd ik meteen vijfde. Misschien zat er toen wel meer in, maar in de eindsprint zat ik lang ingesloten. In de tweede rit kwam ik ten val en in de tijdrit had ik de pech dat ik in de regen moest rijden. Anders zat er misschien een overwinning in. In de vierde rit was het dan eindelijk prijs. In de massasprint was ik de snelste. In de slotrit probeerde ik nog een gooi te doen naar de eindzege. We reden met 14 man, maar jammer genoeg was ook het volledige podium aanwezig in de vlucht. Ik probeerde nog weg te rijden, maar tevergeefs. En in de spurt werd ik nipt geklopt door David van der Poel. Maar met een etappezege op zak en de derde plaats in het eindklassement ben ik zeker tevreden.

Is dit de beste Vito Braet ooit?

Dat vind ik een moeilijke vraag… Ik weet niet of ik op mijn beste niveau ooit zit, maar ik heb vertrouwen in mijn conditie en dat is voor mij een grote stap om goede uitslagen te rijden.

Wie wint WestSprint dit jaar volgens jou?

Henri Vandenabeele staat daar momenteel aan de leiding en hij staat daar niet voor niets. Hij zal zeker een zware klant worden, ook omdat hij een heel mooi programma kan afwerken. Maar er zijn nog kanshebbers: Cériel Desal en Louis Blouwe zijn ook uitstekend bezig. En natuurlijk hoop ik ook zelf een rol te kunnen spelen. Ik denk dat het tussen ons vier zal gaan voor het eindklassement.

Heb je de Olympische Spelen wat gevolgd de voorbije weken?

Elke ochtend bekeek ik de app van Sporza om te kijken hoe onze landgenoten het ervan af hadden gebracht. En ik vind het enorm knap wat de Belgen tot nu toe al gepresteerd hebben. Het is niet voor mij niet zozeer de uitslag die primeert: als je jouw land mag vertegenwoordigen op de Spelen, dan wil dat toch al iets zeggen.

Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

Mijn vriendin natuurlijk. Als het mooi weer is, gaan we regelmatig eens samen losfietsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier