WestSprinter van de Week: Tuur Deprez

Tuur Deprez is terug op niveau nadat mycoplasma roet in het eten gooide. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Stijn Moerman

Nadat hij door mycoplasma de eerste maanden van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan, is Tuur Deprez (21) de voorbije weken goed op dreef. Na tal van ereplaatsen en zijn zege vorige week in Passendale toonde de Deerlijkse derdejaarsbelofte van VL Technics-Experza-Abutriek zich met een vijfde plaats in de Zandberg Classic in Harelbeke.

1. Ben je tevreden met je vijfde plaats of zat er meer in? “Ik ben zeker tevreden met die vijfde plaats aangezien mijn ploegmaat Gil D’Heygere het perfect afmaakte. Ik heb alles uit de kan gehaald om nog een spurt te ontlopen, maar helaas was de kopgroep te sterk.”

2. Mycoplasma gooide dit seizoen roet in het eten: hoe hard kwam dat aan en ben je tevreden met wat je nog hebt kunnen tonen? “Drie maanden niets kunnen doen is uiteraard niet niets. Dat sloeg in als een bom en ik dacht dat het een volledig verloren seizoen zou worden. Maar gelukkig kan ik me nu nog tonen op het einde van het jaar. Dat schept alvast vertrouwen voor volgend seizoen.”

3. Hoe zie jij jouw toekomst als wielrenner? “Ik hoop mijn doel om elk jaar sterker te worden verder te kunnen zetten. Dat is me nu al telkens goed gelukt en ik blijf nog steeds progressie boeken. Hoeveel ik nog kan en zal verbeteren, is een vraagteken, maar mijn doel is om nog een stap hogerop te geraken.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Sep Vanmarcke. Een vriendelijke kerel die van de streek is en die dezelfde trainer als ik heeft.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Met mijn vriendin Laura Vanhoutte doe ik al ritjes, maar stoppen voor een terrasje met een cappuccino is puur genieten na een koersdag.”