WestSprinter van de week: Tjorven Vercruysse

Tjorven Vercruysse. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Tjorven Vercruysse behaalde zaterdag in Sint-Denijs zijn eerste overwinning van het seizoen. Hiermee pakt hij meteen 15 punten in WestSprint, waardoor de Deerlijkenaar op slag weer kanshebber is voor een topvijftienplaats in het eindklassement van de juniores.

Vertel eens wat meer over de koers van zaterdag, hoe ben je uiteindelijk op dat hoogste schavotje terechtgekomen?

Het was een zeer aanvallende koers. Ik heb veel geprobeerd om mee te gaan, maar we raakten nooit echt ver. Toen op een gegeven moment Iyen Cristofano demarreerde, wist ik dat het menens was en moest zorgen dat ik mee was. Met ploegmaat Mitchel Fitzsimons geraakten we bij Iyen en wat later kwamen nog een drietal renners aansluiten, waardoor we een kopgroep van zes vormden. In de slotfase zaten we met drie renners van Gaverzicht-Be Okay in de kopgroep: Mitchel, Thiemen (Vanderplasschen) en ik, dus we konden dat wel een beetje uitspelen. Dat hebben we uiteindelijk gedaan, ik kon als eerste finishen én we bezetten met ons drieën het volledige podium. Dus ik ben echt wel content.

Dit was je eerste overwinning van het seizoen. Zat het er een beetje aan te komen dat je nog zou winnen dit jaar, of komt het toch een beetje uit de lucht gevallen?

Eerlijk gezegd had ik er wel op gerekend dat ik nog ergens zou kunnen winnen. Mijn trainer Loïc Segaert zei me al de hele tijd dat mijn vorm in stijgende lijn zat en dat de koers in Sint-Denijs echt iets voor mij was. En die peptalk heeft blijkbaar geholpen: mijn eerste overwinning van het seizoen was een feit. Het was alleszins een opsteker na pech op het Belgisch kampioenschap en een redelijk zware val in de Beker van België in Linter, waardoor ik eventjes buiten strijd ben geweest.

Met deze overwinning pak je meteen 15 punten voor WestSprint, is dat een doel voor jou?

Ik stond op een 17de plaats en zal nu wellicht een paar plaatsen opschuiven. Het zou wel heel mooi zijn om in de top-15 te geraken, zodat ik naar de prijsuitreiking mag gaan. Aanvankelijk was ik er zelf nog niet zo mee bezig, maar mijn trainer maakte me er attent op dat een mooie plaats er nog in zat, en dat ik best nog wat punten zou sprokkelen.

Hoe ziet de rest van jouw seizoen er nog uit?

Volgend weekend rijd ik de interclub in Jemeppe en de week erna de Ster van Zuid-Limburg, dus dat zijn nog twee heel mooie wedstrijden in de slotfase van het seizoen. Afsluiten doe ik normaal gezien in Lendelede. Wat ik graag nog zou bereiken? Ik hoop een mooie tijd neer te zetten in de proloog in Zuid-Limburg, voor de rest verzamel ik graag nog een paar ereplaatsen. En als het een beetje lukt, mag een tweede overwinning er natuurlijk ook nog bij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.