WestSprinter van de Week: Thomas Vansteelandt

© Foto Coghe
Tom Vandenbussche

Junior Thomas Vansteelandt uit Gits blijft als een stoomtrein door het seizoensbegin razen. Afgelopen weekend was de oppertroef van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare goed voor een tweede plaats in de Guido Reybrouck Classic in Damme. Alleen de Britse kampioen toonde zich er in een sprint met twee sterker…

1. Was de overwinning van de Britse kampioen Jacob Vaughan terecht? “Zijn zege was zeker terecht. Toen we op zo’n vier rondes van het einde aan het ronddraaien waren, was hij één van de enigen die deftig zijn werk deed. We werkten goed samen om de laatste vluchter te grijpen en hij was me gewoon te snel af. Een eerlijke winnaar, ondanks dat ik voorlopig mijn bijna beste vorm te pakken heb. Ik ben al in heel goede doen, maar het seizoen is nog vroeg en er kunnen wel een paar procentjes bij. Maar ik ben zeker al minstens de helft zo goed als vorig jaar.”

2. Wat vond je van de Britse wereldkampioen veldrijden Pidcock, vijfde in Damme? “Ik wist dat Pidcock aan de start stond en in mezelf dacht ik dan ook dat hij een grote kanshebber was. Het nadeel was dat ik niet wist hoe hij eruit zag. Ik heb hem van de hele koers niet gezien, gewoon omdat ik hem niet herkende.”

3. Wie zijn jouw drie favorieten voor WestSprint 2017 bij de juniores? “Moeilijk te zeggen. Ten eerste is het al moeilijk om WestSprint te winnen als je elke week een grote koers rijdt, tenzij je iedere week op topniveau bent. Ik ben er ook nog niet echt mee bezig, want zo vroeg op het seizoen kan er nog veel veranderen. Halvweg het seizoen zou een geschikter moment zijn om aan de eindoverwinning te denken en wie WestSprint eventueel kan winnen.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Sep Vanmarcke. Hij is een type renner waar ik van hou, goed in de klassiekers waar ik ook van hou en een type renner dat ik ook zou willen worden, moest ik prof kunnen worden.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Ik denk dat het maar beter is om geen namen te noemen. (glimlacht) Dat zeggen ze ook altijd in de interviews zeker? Maar het zou wel eens iets anders zijn dan alle dagen alleen maar met een fiets te rijden.”