WestSprinter van de Week: Stefano Museeuw

Stefano Museeuw. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Stefano Museeuw (21) boekte in Vlamertinge zijn allereerste zege ooit op de weg. De zoon van Johan won in de sprint voor Jochen Deweer en Maxime Farazijn.

1. Was je zege terecht?

“Volgens mij wel, want ik heb mooi mijn lijn gehouden in de sprint. Ik besefte wel niet dat ik gewonnen had. Ik dacht dat er nog enkele renners voorop waren. Toen Jochen Deweer proficiat zei, begon er een belletje te rinkelen. Pas toen ik het aan mijn vader vroeg, wist ik dat ik gewonnen had.”

2. Wat heeft je vader na afloop gezegd?

“Hij was enorm tevreden. We hebben deze winter hard gewerkt en hij was dan ook blij dat ik ervoor beloond word. Hij was toch behoorlijk emotioneel. Bij de podiumceremonie liet hij dat niet blijken, maar in de camper heeft hij me toch eens goed vastgepakt en een traantje weggepinkt.”

3. Cross of weg?

“Ik rijd normaal geen crossen meer. Voor aanvang van de voorbije winter hadden we al beslist om als laatstejaarsbelofte alles op de weg te zetten. De overstap valt goed mee. Het is heel anders koersen. In de cross is het enorm stressen bij de start, op de weg is het iets meer relaxed. Ik moet zeggen dat ik me enorm amuseer.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof?

“Yves Lampaert. Hij is in alle stilte uitgegroeid tot een van de kopmannen bij Deceuninck-Quick.Step. Een echte killer. En hij is zichzelf gebleven.”

5.Met welke knappe jongedame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Ik ga geen namen noemen. Ik ben bezig met een meisje en met haar wil ik graag eens gaan fietsen.” (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.