WestSprinter van de week: Siebe Bauwens

Siebe Bauwens © GINO COGHE Foto Coghe
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Eerstejaarsnieuweling Siebe Bauwens reed vorige week een uiterst knappe Trophée de l’Aisne. In vijf dagen tijd reed hij vier keer top 10 én wist hij de puntentrui in de wacht te slepen.

Was het winnen van de groene puntentrui terecht?

Dat denk ik wel. Ik kon geen etappe winnen, maar ik eindigde zowat elke rit vooraan en verloor amper drie tussensprints. Dan mag je wel zeggen dat je de beste sprinter bent.

Is dit de beste Siebe ooit?

Volgens mij ben ik inderdaad nooit zo goed geweest als op dit moment. Ik heb echt hard gewerkt de voorbije winter en ben tijdens het voorjaar stevig blijven trainen. Ik word uitstekend begeleid door mijn trainer en zit met Isorex bij een fantastische ploeg. Al die puzzelstukjes samen zorgen ervoor dat het nu zo vlot gaat. Toch denk ik dat het nog beter kan. Eerst herstellen van de Trophée de l’Aisne en dan hopen op de supercompensatie.

Wie wint WestSprint dit jaar volgens jou?

Viktor Vandenberghe wordt ongetwijfeld iemand om in de gaten te houden. Ik heb er eigenlijk nog nooit tegen gekoerst, maar ik weet wel dat het een ontzettend sterke renner is. Zelf ga ik ook proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik zal dan ook geen enkele ereplaats laten liggen.

Pakken de Belgen straks een gouden medaille op de Olympische Spelen?

Goud wordt moeilijk, maar een medaille, dat moet wel lukken. Zeker in de tijdrit hebben we met Van Aert en Evenepoel twee sterke troeven in handen. Over de wegrit durf ik me niet echt uit te spreken, daarvoor ken ik het parcours niet goed genoeg.

Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

Eens met Puck Moonen kunnen trainen lijkt me wel plezant. Ik moet bekennen dat ik het dameswielrennen niet intensief volg, maar ik kijk wel als het op tv komt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.