WestSprinter van de Week: Shari Bossuyt

Shari Bossuyt met haar supporters na het behalen van de Belgische titel. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Juniore Shari Bossuyt (16) is dit seizoen opnieuw sterk op dreef. Dat bewees de Bellegemse tijdens het vorige verlengde weekend nog maar eens met zeges in de kermiskoers in Gullegem en het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Anzegem, haar derde opeenvolgende gouden medaille in het werk tegen de klok. Daarmee hebben we het laatste nog niet gezien van de talentvolle wielrenster van Lares-Waowdeals, die ook overtuigend leidt in WestSprint.

1. Had je verwacht met zoveel verschil Belgisch kampioene tijdrijden te worden? “Als ik eerlijk mag zijn: jawel, want ik had de week ervoor een tijdrit gereden en telde er een mooie voorsprong op de tweede Belgische. Maar ik had wel wat twijfels, omdat ik zondagavond (het BK tijdrijden vond maandag plaats, red.) ziek was geworden. Wat oor- en keelpijn, een verstopte neus…”

2. Kan je nog naast de eindzege inWestSprintgrijpen? “Het zou al heel slecht moeten gaan, maar zeg nooit nooit!”

3. Wat verkies je: een selectie voor het WK op de piste of een selectie voor het WK op de weg? (lacht) “Het liefst van al natuurlijk alle twee. Maar als ik zou moeten kiezen, kies ik voor het wereldkampioenschap op de weg. Dan rijd je met meer rensters van je eigen land in een wedstrijd.”

4. Wie is jouw favoriete West-Vlaamse wielrenner? “Een echt favoriete renner of renster heb ik niet, maar ik kijk wel graag naar de tijdritcapaciteiten van Ann-Sophie Duyck. Daar kan ik nog veel van leren.”

5. Met welke knappe man zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Met Jens Debusschere. Als ik hem op tv zie, lijkt dat me geen lelijke man. En hij is ook nog eens enorm vriendelijk. Daar zou ik dus wel eens een ritje mee willen maken.”