WestSprinter van de Week: Robin Orins

Robin Orins. © foto PC
Redactie KW

Zondag toonde tweedejaarsjunior Robin Orins uit Heestert zich de beste van een peloton van 106 renners op de selectieve omloop van De Klijte in Heuvelland. In een lange spurt bergop versloeg hij zijn medevluchters. Een week eerder behaalde hij al de 21ste plek in Kuurne-Brussel-Kuurne.

1. Zondag won je de lastig kermiskoers van De Klijte. Was je ook de sterkste man in de koers?

“Ik heb mijn overwinning zeker niet gestolen. Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte ik met Lars Van Ryckeghem en mijn ploeggenoot Michiel Lambrecht. We reden samen meer dan de helft van de koers voorop. Plots kwam een groepje van vier – met daarbij Jelle Declerck en Ramses Debruyne, nog een ploegmaat – aansluiten. Met dat groepje gingen we de laatste ronde in. Ik was eerst niet zeker van mijn sprint en probeerde nog een aantal keer aan te vallen. Ik raakte niet weg en besloot dan alles op mijn sprint te zetten. Jelle Declerck ging aan, maar ik kon hem nog remonteren.”

2. Vorig jaar beleefde je een echt pechseizoen. Heb je ooit getwijfeld aan jezelf?

“Vorig jaar had ik enorm veel pech. Ik heb die periode achter mij gelaten, maar het is inderdaad niet gemakkelijk geweest. Mijn zelfvertrouwen stond op een laag pitje. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van familie en vrienden. Op het einde van het seizoen besloot ik onmiddellijk om mij te focussen op dit jaar. Ik wou terugvechten en mij bewijzen.”

“In Kuurne-Brussel-Kuurne reed ik meteen mee met de besten. In de finale ontsnapte mijn ploeggenoot Cian Uijtdebroeks en zat ik vast in het ploegenspel. Ik probeerde zo goed mogelijk af te stoppen en ben blij dat hij het kon afmaken. Op stage deed Cian ons al serieus pijn. Hij kan mee op het internationale niveau. Ik finishte er uiteindelijk als 21ste en dat stelde mij tevreden. Ik stond er opnieuw en als ploeg behaalden we de zege.”

3. In 2018 won je WestSprint bij de nieuwelingen. Dit seizoen ben je ook één van de kanshebber voor eindwinst. Wie zijn je grootste tegenstanders?

“Er zijn veel kanshebbers doordat we met een sterke lichting juniores zitten. Je hebt mijn ploeggenoot Ramses Debruyne met daarnaast nog eens Lars Van Ryckeghem. Hij gaat er opnieuw staan in de tijdritten en zo veel punten pakken. Ik verwacht ook veel van eerstejaars Alec Segaert. Die kan met een fiets rijden, amai… Daarnaast heb je nog een Michiel Lambrecht en een Jelle Declerck. Ikzelf heb ook gezonde ambitie en wil me week na week blijven tonen. Dit weekend start ik in Nokere Koerse. We komen er met een sterke ploeg aan de start, dus we maken opnieuw kans op winst.”

4. Hoe professioneel ben jij al bezig met je hobby?

“Als junior moet je goed trainen, maar nog niet echt professioneel bezig zijn met je vak. Ik werk met een trainer, maar het moet speels blijven. Bijvoorbeeld als ik kort moet trainen, spring ik wel eens op mijn mountainbike. Je moet plezier hebben op de fiets.”

5. Met welke West-Vlaamse renner zou je wel eens op ‘coffeeride’ willen gaan?

“Neem Yves Lampaert dan maar. Op WestSprint heb ik ermee gepraat en ik lag vaak plat van het lachen. Hij is één van de beste renners die we hebben en ik vind hem een pracht van een kerel. Super sympathiek en een heel gewone jongen.” (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten