WestSprinter van de Week: Ramses Debruyne

Stijn Moerman

Junior Ramses Debruyne (16) zette zijn sterk voorjaar afgelopen weekend in de verf met de provinciale titel op de weg.

1. Was je provinciale titel terecht?

“Volgens mij wel. Ik heb al heel het jaar getoond dat ik sterk ben en op het PK heb ik dat bevestigd. In het begin van de wedstrijd heb ik mij rustig gehouden. Toen er halfweg koers twee renners in de aanval trokken, ben ik er naartoe gereden en uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zo’n 14 man. In de laatste ronde ging Jasper Dejaegher er vandoor en ben ik in de tegenaanval geweest. Uiteindelijk trokken we met ons tweeën naar de finish en maakte ik het af.”

2. Bij de juniores in WestSprint is het enorm spannend. Hoe hoog schat je je kansen in op eindwinst?

“Geen idee. Hoe zal het seizoen verder verlopen? Er moet nog veel gekoerst worden hé. Ik zal alvast mijn best doen en dan zien we wel waar we eindigen.”

3. Hoe professioneel ben je al met je sport bezig?

“Nog niet echt. Ik werk wel met een trainer en volg zijn schema’s, maar op die manier werken bijna alle renners. Het is niet dat ik al mijn eten afweeg. Ik train wel met een hartslagmeter, maar het belangrijkste is dat ik mij amuseer en met een goed gevoel van de fiets stap.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse profrenner?

“Ik ken de ouders van Stan Dewulf en ik vind hem een goede coureur, maar ook van Jelle Wallays ben ik fan. Dit seizoen kent hij wat pech, maar hij heeft de voorbije jaren al veel mooie dingen getoond.”

5.Met welke knappe jongedame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Mountainbikester Jolanda Neff. Ze kan goed fietsen en het is nog een snelle.” (SM)