WestSprinter van de Week: Michiel Nuytten

Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Junior Michiel Nuytten (18) uit Ardooie won eind augustus vier koersen in acht dagen en bevestigde zijn vorm door zevende te worden in de tweedaagse Keizer der Junioren.

1. Was je zevende plek in de Keizer terecht?

“Ja, al zat er in de rit naar Pittem meer in. Ik zat te ver voor de sprint en moest ook uitwijken voor een verkeerseiland, waardoor ik zeker tien plaatsen verloor. Maar ik heb mij er niet druk in gemaakt en mijn focus op zondag gelegd. Daarin heb ik wel het maximum gehaald. Ik ben dus tevreden, zeker in zo’n sterk deelnemersveld.”

2. Is dit de beste Michiel Nuytten ooit?

“De vorm is de voorbije weken heel goed. Die vier zeges hebben mij alvast goed gedaan, want ik pieker anders te veel. Een slechte koers blijft meestal wat hangen. Ik moet mentaal dus nog wat sterker worden. Maar ik leer mij te focussen op de positieve dingen.”

3. Had deze Nuytten zijn plaats in de WK-selectie?

“Nee, want het parcours is te zwaar voor mij. We hebben daar betere renners voor, al zou ik uiteraard niet weigeren. Het EK, dat ik met Lars Van Ryckeghem ben gaan verkennen, was meer iets voor mij. Wie mijn WK-favoriet is? De Amerikaan Quinn Simmons maakte in de Keizer, net als in de rest van het seizoen, alvast veel indruk.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof?

“Yves Lampaert. Hij is ondanks alle succes zichzelf gebleven.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Op het EK voor juniores heb ik een knap Italiaans meisje gezien: Letizia Paternoster. (lacht) Inderdaad, net zoals Lars Van Ryckeghem.” (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.