WestSprinter van de Week: Mauri Vansevenant

Tweedejaarsbelofte Mauri Vansevenant (20) won na de Tour du Piémont Pyrénéen ook de gerenommeerde Giro della Valle d’Aosta in Italië.


1. Is je eindzege verdiend?

“In zo’n lastige rittenkoers eindigt iedereen op zijn plaats. Je kan je niet verstoppen. Ik ben nooit echt in de problemen gekomen en voel me thuis in de bergen.”

2. Je staat eerste in WestSprint. Is de eindwinnaar bekend?

“Ik weet niet hoeveel voorsprong ik heb en wie tweede staat. Maar als je in rittenkoersen goed presteert, kan je snel veel punten pakken. Ik denk dat ik voor deze rondes nog geen tien punten verzameld had in de kermiskoersen. WestSprint is een leuk initiatief, al kijk ik er tijdens het seizoen niet echt naar. Als je goed presteert, sta je sowieso bovenaan.”

3. Heel wat profploegen tonen interesse. Zet je volgend seizoen de stap?

“Ik kreeg inderdaad al enkele aanbiedingen, maar ik sprak nog niet met alle teams en wil daarna alles eerst eens rustig bekijken, samen met de ploegleiding van EFC. Michel Pollentier en Wim Feys hebben veel ervaring en zullen mij zeker helpen om de juiste keuze te maken. Bovendien moet ik nog een jaar naar school en daar hecht ik veel belang aan. Mijn toekomstige ploeg moet daar rekening mee houden. En ook belangrijk: het programma dat ze rijden moet bij mij passen.”

4. Als je WestSprint wint: met welke West-Vlaamse prof wil je dan eens een dubbelinterview geven aan deze krant?

“Met Yves Lampaert. Dat zou heel tof zijn. Hij is enorm sympathiek en praat echt met iedereen.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

(lacht) “Bestaat deze vraag nog altijd? Dan blijft mijn antwoord hetzelfde als de voorbije jaren: ik hang dat niet aan jullie neus. Nee, ik heb daar gewoon geen tijd voor. Ik heb het nu al veel te druk. Laat staan dat ik dat er nog eens moet bijnemen… De podiummissen in Aosta? Zij rijden waarschijnlijk niet met de fiets en mijn Italiaans is zo goed niet.” (lacht) (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.