WestSprinter van de week: Lennert Cappan

© VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Derdejaarsbelofte Lennert Cappan werd afgelopen zondag tweede in Moorslede, maar kwam wél als eerste West-Vlaming over de meet in het open provinciaal kampioenschap voor beloften. En dus mag hij nu een jaar lang in de trui van West-Vlaams kampioen gaan rondrijden.

Was je West-Vlaamse titel terecht?

Dat denk ik wel. Ik ben de laatste koersen vrij constant bezig, met enkele mooie top 10-plaatsen, en ben zeker tevreden met mijn conditie op dit moment. Ook al had ik van het PK geen doel gemaakt, ik verscheen wel met vetrouwen aan de start. En zoals in elke wedstrijd probeerde ik gewoon het beste van mezelf te geven. En dat leverde mij zondag de provinciale titel op.

Is dit de beste Lennert Cappan ooit?

Ik kan zeker niet klagen over mijn conditie, maar volgens mij is er nog ruimte voor verbetering. Mijn voorbereiding op het seizoen is niet echt optimaal verlopen. Ik zat met een stage voor school en moest mijn eindwerk indienen, daardoor kan ik niet zo veel trainen als ik gewild had.

Wie wint WestSprint dit jaar volgens jou?

Vito Braet. Vito is uitstekend op dreef. Als hij zo doordoet, maakt hij een grote kans om WestSprint te winnen.

Wie wint straks de Vuelta?

Primoz Roglic. Na zijn val in de Tour de France en zijn gouden medaille op de olympische tijdrit, denk ik dat hij een gevaarlijke kandidaat wordt voor de eindzege.

Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

Eens kunnen trainen met Anna van der Breggen zou ik wel fantastisch vinden. Anna is iemand die al enorm veel bereikt heeft in het dameswielrennen. Daar kijk ik echt naar op.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.