WestSprinter van de Week: Kenny Molly

Kenny Molly haalde het voor Gianni Marchand en Nicolas Cleppe. © (GF)
Stijn Moerman

De 20-jarige Kenny Molly is bezig aan een heel goed seizoen en zag dat maandag bekroond met een eerste overwinning. De belofte van AGO-Aqua Service schreef de interclub Schaal Schoeters op zijn naam in Beveren-Waas. Een nieuw bewijs van het talent van deze Wulvergemnaar, die naar Ploegsteert uitgeweken is om aan zijn wielercarrière te werken.

1. Was je overwinning in de Schaal Schoeters verdiend? “We hadden Charlie Arimont mee in de ontsnapping dus moesten we gewoon reageren. We zijn in de laatste 50km naar de vluchters gereden met man of tien. In de laatste 2km ging Gianni Marchand aan, maar ik zat meteen op het wiel en Nicolas Cleppe reageerde ook direct. Die trok door, dus heb ik niet getwijfeld en ben ik met Gianni ernaartoe gereden. We waren zo met drie vooruit. Voor de sprint zat ik in derde positie, perfect dus.”

2. Bij het overschrijden van de finish in Beveren-Waas maakte je een stiltegebaar: waarom? “Dat gebaar was voor de mensen die niet in mij geloven en die kritiek hebben! Blijkbaar ben ik geen regelmatige renner, maar ik heb nochtans al van in het begin van het seizoen bewezen dat ik er overal sta.”

3. Zet je volgend seizoen de stap naar de profs? “Als het dit jaar niet lukt, is er nog altijd een vierde jaar bij de beloften. We zien wel, stap voor stap.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Dat was Gianni Meersman, maar die mag jammer genoeg niet meer koersen.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Marion Rousse, die samen is met Tony Gallopin en nu werkt voor France TV.”