WestSprinter van de Week: Jordi Warlop

Stijn Moerman

Belofte Jordi Warlop (21) heeft zaterdag zijn goede vorm bevestigd in de Heuvelland Classic. In een sprint met twee stond er geen maat op de provinciaal kampioen van EFC-L&R-Vulsteke. De Stuivekenskerkenaar is dus klaar om volgend seizoen de stap naar de profs te zetten.

1. Was je overwinning in de Heuvelland Classic terecht? “Ik denk wel dat ik terecht gewonnen heb, want ik heb de koers mee open gebroken. De eerste 35km waren gesloten, maar daarna reden we met acht man weg en hebben we goed rondgedraaid. Helaas reed ploegmaat Gilles Borra lek. In de finale heb ik nog een paar keer geprobeerd om weg te geraken, maar telkens zaten ze op het wiel. Tot we op 5km van de meet weg waren met drie. In de slotkilometer bleven we nog met twee over en in de sprint kon ik dan winnen van Aaron Van Poucke.”

2. Ben je tevreden over je huidige campagne bij de belofte? “Ik ben tevreden over mijn seizoen. Ik behaalde enkele mooie zeges en ook tal van ereplaatsen.”

3. Wat brengt de toekomst: blijf je nog een jaar belofte of zet je de stap naar de profs? “Ik zal volgend seizoen de stap zetten naar de profs.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert is mijn favoriet. Ik zie hem graag rijden en hij kan zo rap fietsen… Ik denk dat we het laatste nog niet van hem gezien hebben. Hij blijft ook vriendelijk voor iedereen.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Ik zou toch voor mijn vriendin Jolien kiezen, maar er zal eerst moeten gewerkt worden aan de conditie vooraleer we kunnen vertrekken.”