WestSprinter van de Week: Jens Vanoverberghe

Jens Vanoverberghe kroonde zich tot provinciaal kampioen bij de juniores, voor Yentl Bekaert en Wesley Vercamst. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 17-jarige Jens Vanoverberghe groeide de voorbije weken naar zijn beste vorm toe en verzilverde die vorig zondag op het provinciaal kampioenschap voor juniores. De Moense renner van Van Moer Logistics haalde in een sprint met twee van Yentl Bekaert.

1. Is je overwinning op het provinciaal kampioenschap terecht? “Halfweg koers reed er zo’n 15 man weg. Ik was niet mee, maar op het stuk tegenwind ben ik er alleen naartoe gereden. We draaiden goed rond en op drie ronden van het einde ging ik mijn kans. Na een aantal pogingen was deze wel een succes. Yentl Bekaert kwam aansluiten en de samenwerking verliep meteen vlot. In de laatste 2 km heb ik geprobeerd om hem eraf te rijden en hij bleef plakken op een 50-tal meter. Hij kwam echter terug aansluiten, maar ik sprintte naar de eerste plaats. Ik wil iedereen bedanken die in mij is blijven geloven en mij heeft blijven steunen na een moeilijke periode.”

2. Heeft Rik Devoogdt gelijk als hij zegt dat je dit jaar voorlopig onder de verwachtingen was gebleven? “Mijn seizoensstart was zeker niet wat ik ervan verwacht had. Ik had op betere prestaties gerekend. Mijn resultaten waren vaak niet zo goed, maar ik reed wel telkens een mooie koers. Vaak werd ik door pech van een mooi resultaat gehouden.”

3. Zit je nog met WestSprint in je hoofd? “Westsprint is op zich geen doel, maar het is wel een leuk klassement met mooie prijzen.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof? “Yves Lampaert.”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Dat durf ik niet te zeggen, anders wordt mijn vriendin kwaad… (grijnst)